Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '10

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Arılar yeryüzünden kaybolursa kaç yıl ömrümüz kalır?

Arılar yeryüzünden kaybolursa kaç yıl ömrümüz kalır?
 

Arılar Allah'ın Muhteşem Yaratışının Bir Delilidir..


Arılar herkesin tanıdığı küçük canlılardır. Bu canlıların ne yaptığıyla ilgili bir soru soracak olursak, her insanın vereceği cevap aynı olur; arılar bal yaparlar. Evet doğrudur, arılar bal yaparlar, üstelik kendi ihtiyaçlarının çok üstünde ve Kuran’da dikkat çekildiği üzere Allah’ın ilhamıyla..

Ancak, arıların muhteşem tasarlanmış organizasyonla onbinlercesinin hep birlikte uyum içinde yaşamalarının dışında, oldukça mucizevi bir özellikleri daha vardır.

Ünlü bilim adamı Albert Einstein “Arılar yeryüzünden kaybolursa insanın 4 yıl ömrü kalır” demiştir. Wurzburg Üniversitesi’nin arı uzmanı Prof.Tautz, Einstein’ın sözlerinin bilimsel bir gerçek olduğunu ifade edip : “Arılar taşıdıkları polenlerle 130 bin farklı bitki türünün üremesini sağlar. Bir kovandaki arılar 1 günde 400 kilometrelik bir alanı dolaşarak 1 milyon çiçeğin döllenmesini sağlar. İşte bu sona erdiğinde yenebilen bitkiler ve meyveler ortadan kalkar. Bitkiyle beslenen hayvanlar ve daha sonra da insanlar ölür” şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Yaşamımızın, sadece bal yaptığını düşündüğümüz küçücük bir canlının yaşamına bağlı olması çok mucizevi bir durumdur. Aslında araştırıldığında, doğada birbirine bağımlı ortak bir yaşam sürdüren birçok canlı vardır. Doğadaki bu eşsiz tasarımlar, üstün akıl sahibi Allah’ın üstün yaratma sanatının örnekleridir.

Arıların yeryüzünden yok olması durumunda sadece 4 yıl yaşayabileceğimizi bilmek, gerçekten korkumuzu ve şükrümüzü arttıran bir durumdur. Ancak insan gördüğü herşeyi, Allah’ın kendisi için yarattığını düşünüp şükredeceği yerde nankörlük edip yüz çevirir:

“Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür. (İbrahim Suresi/ 34)”

www.hayvanlaralemi.net

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..