Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Kağıt Gemilerin Kaptanı

http://blog.milliyet.com.tr/hayrettinturan

16 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Arıların hayvan hakları

Arıların hayvan hakları
 

zevk için öldüren / tek canlı insan / kuşlar övünmelisiniz / kuş beyinli olmaktan..


He rgün haberlerde sinirlerimizi alt üst eden ve onlarca haber yetmezmiş gibi, güçlünün güçsüze yönelik kötülüğüne bir örnek de avcılardan geldi bugün.. Arılar oğul verme mevsimlerinde yanlış yerde, yanlış zamanda bulunmanın cezasının canlarıyla ödediler..

Bu dönemde arıların son derece zararsız olacağını, derhal olay yerine gelmiş olan veteriner fakültesi yetkilisi belirtmesine rağmen, yoldan geçen insanlar korkuyor diye, belediye görevlileri dallara üşüşmüş binlerce arıyı hunharca mı demeli bilmem ama oldukça acımasızca katletmiş..

Bu hayvancıklar, bal arısı, senin gibi dağ ayısı değil desem olmayacak.. Albert Einstein bir makalesinde, dünya üzerinde arıları göremez olduğunuzda, yok oluşa 4 yılınız kaldığını anlayın.. demişti.. Bu kadar önemli bir hayvana, üstelik konunun uzmanları olan Veteriner Fakültesi Görevlileri orada olduğu ve sizden arıları dumanla toplamak için sadece yarım saat bir zaman istediği halde, aydın olduğunu iddia eden, İstanbul'un parlayan yıldızı olduğunu iddia eden akıllı belediyeciler, halka gerekli olan bir çok konuda görmeyi arzu edipte göremediğimiz büyük bir sürat, görev ve hizmet aşkı içinde hayvancıkları oracıkta zehirlediler..

Şimdi, insanlığın çoktan bittiği, ölenin ölen üzerine üstelik büyük paralar karşılığı gömüldüğü bu yozlaşmış kente şaşırıp da gelmiş, güvenmiş ya da yolunu kaybetmiş bu zavallı bal arılarının katledilmesine mi yanarsın yoksa,
her kedi köpek olayına hızır gibi yetişen hayvan hakları savunucularının sessizliğine mi..

Kedinin köpeğin canı var da, arının, böceğin, sineğin canı yok mu.. Birinin canının ederi daha mı fazla, ruhu daha mı ağır.. Yoka asıl önemli olan, hangi tepkinin kaç kameranın dikkatini çekeceği mi hesaplanıyor.. Birinden vazgeçtik de, bin arı, bir köpek etmiyor mu yoksa..

Ben buna hayvan hakları savunuculuğu demem, kedi köpek savunuculuğu derim.. Kusura bakmayın.. Çünkü böyle düşünmemin bir sebebi de, Galata Köprüsündeki balıkçılar.. Hadi işsizlik ve geçim derdi olanlara sözüm yok.. Hayatta kalmak lazım ama orada olta sallayanların yarısı zevkine öldürüyor.. Artı, zıpkın avcılarının ve elinde tüfekle dağ bayır dolaşanların tamamı zevk için öldürüyor.. Av malzemeleri satışları neden sorgulanmıyor mesela..
Haksız mıyım ama ?

 
Toplam blog
: 98
: 638
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, 1971 Yılının soğuk bir Şubat Gecesi doğdu. İlk ve orta öğrenimini ..