Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

19 Ağustos '09

 
Kategori
Mizah
 

Arıların piknik sonucu

Arıların piknik sonucu
 

ARILAR


ARI MUHABBETİ

On kafadar arı otururken piknik yapmaya karar verirler. Etini otunu nevalelerini almışlar düşmüşler yola. Kırda bir ağacın altına çökmüşler yemişler, içmişler, kafaları da bulmuşlar bir de bakmışlar ki karşıda arı kovanları var içlerinden birisi "Bal yiyelim mi beyler?"demiş. "Yiyelim anasını satayım"deyip kalkmışlar, gitmişler, kovanların yanına yediklerini yemişler yiyemediklerini talan etmişler.

Tam bu sırada arı sahibi çıka gelmiş. Biraz kavga gürültüden sonra arı sahibi piknikçileri mahkemeye vermiş. Mahkeme zamanı gelmiş çıkmışlar mahkemeye.Hakim'in karşısına...Hakim vermiş veriştirmiş piknikçilere , "sizi biraz atayım içeride aklınız başınıza gelsin" demiş.Hakim kararı verdigi anda, piknikçilerden biri :"Eğer izin verirseniz Hakim Bey bir şey söylemek istiyorum" der ve söz ister.

Hakim "konuş bakayım" der. Piknikçi; "Hakim Beyim biz on kişiyiz onardan eder yüz üstümüzden bir alay arı geçti vız, biz buradan, bu salondan cız" der. Hakim anlayamaz ve yinelemesini ister. Piknikçi aynı şeyi tekrarlar. Hakim hiç sesini çıkarmaz tekrar karar der. Arıların piknik alanına yakın olmasından içki içmenin yasak olmamasından vesaire vesaire beraat der. Arı sahibi hiddetle sorar:" Sayın Hakim Beyim benim o kadar zararım var ne olacak" der. Hakim kaşlarını çatar, arı sahibine döner "Konuşma be adam, arı muhabbeti bu; vıznan başlar cızlan biter" demiş. (Fethiye , Sarallar)
 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..