Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Arınç' dan inciler!

Arınç' dan inciler!
 

222/A ve 555/K


Arınç, 22 Temmuz seçimleri öncesi “Meydanlara çıkmak için kuduruyorum” demiş ve bu ruh halinden Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile birlikte AKP’ nin Kayseri’de ki seçim mitingine katılarak kurtulmuştu.

Sayın Arınç bugünlerde yine benzer bir süreç yaşıyor. AKP içersinde ki milli görüşçülerin etkinliğinin azalmasıyla güç kaybeden Arınç, bakan da olamayınca derin bir suskunluk dönemine girmişti.

Yaptığı aykırı ve ateşli konuşmalarla her daim medya önünde olmaya alışmış bu siyasetçinin, nasıl olup da bu kadar arka planda kalabildiğini doğrusu merak ediyorduk.

Sayın milletvekili bu süreçten sıkılmış olacak ki, türban konusunda yaptığı bir yorumla, gündemin göbeğine oturmayı başardı.

Arınç’ın “türban” serbestisi konusundaki yorumu bana meclis başkanlığı döneminde yaptığı konuşmaları hatırlattı. Hedefte yine CHP ve “laik / elit” bürokrasi vardı. Bülent Bey, nasıl becerdiğini anlayamadığım bir şekilde, konuyu Menderes döneminde yaşananlara bağladı.

Sayın Arınç, Atatürk’e bağlı cumhuriyet sevdalılarının 222/A parolasıyla yaptığı Anıtkabir ziyaretini, Menderes’in asılmasıyla sonuçlanan süreçte etkili olduğunu düşündüğü 555/K mitinglerine benzetti. Arınç, bilinçli olarak, konuyu saptırmaya çalışıyor!

1960’lı yılların şartları ile günümüz şartları çok farklıdır. Menderes’in asılmasında bir sürü etken rol oynamıştır. Menderes; insanlar 5. ayın, 5.günü, saat 5’te Kızılay meydanına çıkıp miting yaptılar diye asılmamıştır.

Ne o gün, ne de bugün cumhuriyet değerlerini savunmak için meydanlara dökülenler darbe çığırtkanlığı yapmamışlardır. Bu masum insanların tek amacı yanlış yolda olduklarına inandıkları politikacıları uyarmaktır. Kaldı ki miting düzenlemek sivil toplum kuruluşlarının temel haklarından birisidir.

AKP, konulara sürekli Menderes döneminden örnekler vererek, insanların kafalarında “Tayyip- Menderes” benzerliği algısı oluşturmaya çalışıyor. Halkın mağdurdan yana olacağını biliyorlar. Bu şekilde Tayyip Erdoğan’ı “mağdur” göstermeye çalışıyorlar. Sonu ne olur bilinmez ama şimdilik Tayyip Erdoğan kesinlikle mağdur değildir. Aksine çok ciddi bir gücü elinde bulundurmaktadır!

Hatırlarsak, sivil toplum hareketi olduklarını söyleyen bir grup iş adamı da seçim öncesi gazetelere, “demokrasi yıldızları Menderes- Özal- Tayyip” şeklinde çarşaf çarşaf ilanlar vererek, Tayip Erdoğan’ı halkın gözünde mağdur göstermeye çalışmışlardı. AKP yandaşlarının bu propagandasının başarılı olduğunu gördük.

Türban serbestisi konusunda mağdur olması muhtemel kitleler şüphesiz ki vardır. Onlar belki de başlarını örtmek için zorlanacak olan Türk kadınlarıdır.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..