Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Arınç vekalet etsin !

Arınç vekalet etsin !
 

Son günlerde iki önemli gelişmede Arınç'ın yorumu ve gerçekleşenler çok farklı oldu:

Arınç: 367 gerekmez.
Sonuç: 367 gerekti.

Arınç: Ben vekalet edecegim
Sonuç: Sezer devam edecek.

Cumhurbaşkanının bu meclis tarafından seçilemeyeceği belli olunca “Sezer mi devam edecek, Arınç mı vekalet edecek” tartışması çıktı. İlk andan itibaren Arınç’ın vekaletinin sözkonusu olmadığını yazdım (1). Dün Sezer kendisinin göreve devam edeceğini söyleyerek tartışmalara noktayı koydu. Ancak burası Türkiye, ne olacağı belli olmaz.

Arınç kendisinin vekalet edeceğini söylemesiyle, AKP içinden de “Sezer devam etsin” sesleri yükselmeye başladı. Onlar AKP içinde ülke gerçeklerini daha iyi bilenler ve Arınç'ı tanıyanlar. Çünkü biliyorlar ki, Arınç vekalet ederse, Çankaya’da ipleri gerebilir ve bu gergin ortamdaki seçimde en çok AKP zararlı çıkar. Partinin oy yelpazesi daralır ve iktidar şansı kalmaz.

AKP içindeki “Sezer devam etsin” görüşünün oluşmasının bir başka nedeni de parti içi dengelerdir. Parti içindeki rakipleri Arınç Çankaya'ya vekalet edip, prim yapmasın diye, karşı olmalarına karşın Sezer'in göreve devamını tercih ediyorlar.

Eğer Arınç “Ben vekalet edeceğim” diye bir girişimde bulunursa CHP buna engel olmak için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamalıdır. Arınç’ın cumhurbaşkanlığına vekalet etmesinin önünü açmalıdır! Bu durum seçimde AKP’nin ciddi oy kaybına yol açacaktır, çünkü bizim halkımız gerginliği sevmez.

(1) Anayasa’nın 106. maddesi “Arınç vekalet eder” demiyor: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=38289

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..