Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Arınma ve tek'lik yasası

Arınma ve tek'lik yasası
 

Günün Anlamı : Bugün benim için ‘’ARINMA ’’ günü

Bugün hayatımda zihinsel bir arınma ritüeli uyguluyorum ve gün boyunca pozitif düşünceleri beğendiğim bir objeye, negatif düşünceleri ise bir çöp kutusu objeye aktarıyorum. Beynimde tüm kaotik düşüncelerden arınmış olarak makro bilgiye
açık hale geliyorum.

Günün Duası: Tanrım, beynimin ve zihinsel gücümün kapasitesini evrendeki sonsuz bilgi zenginliğini kavrayabilecek şekilde geliştirmeme izin ver.

Günün Onaylaması: Ben zihinsel, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bir varlığım.

Günün Notu: Beynimizi ister iyi ya da kötü düşüncelerle sürekli meşgul etmek, makro bilgileri aktaran evrensel sinyallerle ilişkisini kapatır. İyi ya kötü düşünce geldiğinde onları bir ritüel uygulayarak, ilgili yerlere gönderirsek, evrensel sinyallere daha açık konuma geliriz. Unutmayın ki; çürük domatesler, iyi domatesleri her zaman çürütür. İyi domateslerin çürük domatesleri iyi domatese dönüştürdükleri henüz görülmemiştir. O halde iyi domateslerle çürük domatesleri ayrı yerlerde tutmakta yarar var.

Günün Sözü: Ödül iyileri daha iyi, kötüleri daha kötü yapar. Thomas Fuller

Evrenin Kütüphanesinden : ISAAC OLIVER (? – 1617) Neo Klasizmin temsilcisi olan sanatçının; konuları genellikle Mitolojik ve allegorik olayları içerir. Desenlerinde klasizmin ideal güzellik oranları hakimdir.

Günün Yasası : TEK’LİK YASASI

Her doğum kendine özgü nitelikler taşır. Her doğumun bir doğum zamanı kalitesi vardır. Her birey, bir başkası ile kıyaslanamayacak özgünlüğe sahiptir. Varolan, nasıl varolmuşsa o şekilde varlığını sürdürebilme hakkına sahiptir. Bu varlığı değişim ve gelişmeye açık tutmak, evrensel katkı anlamına gelir. Her varlık mükemmel olmak zorunda değildir ama mükemmel bir süreç yaşamayı isteme ve alma hakkına sahiptir. Tanrının yarattığı hiçbir şeye eleştirel bakma hakkına sahip değiliz ama onu daha iyiye yöneltme çabasını sürdürme şansına sahibiz. Evrende iyi ya da kötü yargılaması yerine iyileştirilmeye açık alanlar ve iyileştirilmiş alanlar konusunda görüşlerimizi ifade edebiliriz.

Evrende varolan her şey, insanın içindedir. İnsanın içinden evrene yayılan her enerjiyi doğru amaçlara yöneltmek, insanca bir değerdir.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..