Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Arıtılmış Su Uygulaması

Arıtılmış Su Uygulaması
 

Arıtılmış Su Uygulaması


Sevgili okurlar,  “ Arıtıcı su bizlerle” başlığı ile yazdığım yazıda sizlerden birçok soru aldım, arıtılan su ve suyu arıtan taşınabilir sürahi ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. Bahsettiğim maxtra teknolojisi ve arıtma sistemi anlaşılmış. Bunun yanında deneme sonrası benim de görüşlerim merak ediliyor.

Yorumlamaya başlayalım…

Öncelikle arıtmayı gerçekleştiren akıllı sürahinin haznesi, alabildiği su hacmi bence yeterli, güzel. Sonrasında daha önce de bahsettiğim gibi filtreyi öncelikle sürahi içinde su ile çalkalayıp ardından haznesine yerleştirip 2-3 kez arıtma işlemini yaptıktan sonra döküyorsunuz, sonrasında tüketime başlayabiliyorsunuz. Okuduğum ve araştırdığım birkaç dikkat edilmesi gereken nokta, böbrek hastalarının ve potasyum diyeti uygulayan kişilerin doktorlarına danıştıktan sonra arıtılmış suyu tüketmesi gerektiği. Bu açıdan bilinçli olmalıyız. Dikkat edilmesi gereken 2.nokta ise arıtma işlemini yaptıktan sonra o suyun 1-2 gün içinde tüketilmesi, suyun bekletilmesi ve sonra tüketilmesi uygun değil.

Gelelim uygulama sonrasına…

“ Çeşme suyunun kokusunu ve hoşlanılmayan tadını nasıl giderebiliriz ve kaliteli suya nasıl ulaşabiliriz? düşüncesiyle yola çıkılan maxtra teknolojisi işe yaramış. Koku tamamen gideriliyor ve tat kusursuz diyebileceğimiz bir hale dönüşüyor.

Koku- tat değerlendirmesi açısından oldukça başarılı.

Mikrobiyolojik açıdan bir yorum yapamam çünkü bu suyu laboratuvar ortamında incelemedim.

Tüketilecek suyun kısa sürede elde edilmesi pratiklik sağlıyor.

TÜV ( Technischer Überwachungs – Verein) sertifikasına sahip olması güven veriyor.

Umarım sizler de beğenirsiniz. Her zaman dediğim gibi tercih meselesi,  “ Yeter ki bilinçli olalım. “

Bu fırsatı sunan ve bizlere ulaştıran değerli üreticiye tüketiciler adına teşekkür  ederim…

Sağlıkla kalın!

Köşe yazarı – Gıda Müh.Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..