Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Arka bahçenin meyveleri

Arka bahçenin meyveleri
 

Bir sevda


Siyaset tarihimize imam hatipler bizim arka bahçemizdir söylemi ile damga vuran milli görüş fikir lideri eski başbakanlardan rahmetli Erbakan’ın, mal varlığı gündemi ve kafaları karıştırdı.

Mal mülkün önemi olmadığı, kefenin cebi olmaz zihniyetinin derin savunucusu Necmettin Erbakan’ın çocuklarını birbirine düşüren mal varlığı davasında, TBMM’deki dosyalar da açıldı.

Erbakan ilk olarak 1969’da milletvekili seçildiğinde TBMM’ye mal beyanında bulundu. Tüm mal varlığının, İstanbul Fatih’te bir apartman dairesi ve bir araba olduğunu bildirdi. Gümüş Motor Şirketinde çok az miktar hissesi ile 3 bin 200 liralık milletvekili maaşından başka geliri de olmadığını yazdı.

Bu beyandan 25 yıl sonra 1994 yılında TBMM’de liderlerin mal varlıklarını araştırma komisyonu kuruldu. Erbakan bu komisyona mal beyanında bulundu.İstanbul, Balıkesir ve Ankara’da toplam 17 bin 673 metrekare büyüklüğünde 7 adet arsa, Ankara, İstanbul ve İzmit’de 6 adet daire, Balıkesir Altınoluk’da 40 bin metrekare arazi ve bu arazi üzerinde 216 metrekarelik villa, 3 yazlık ev, 421 bin dolar, 532 bin İsviçre frangı, 611 bin Alman markı, 148 kilo da külçe altın sahibi olduğunu bildirdi.

Kardeşi Kemalettin Erbakan da komisyona mal varlığı olarak, İstanbul Kartal, Samandıra, Sultanbeyli ve Çiftlik mahallerinde, 4 milyon 881 bin 053 metrekare büyüklüğünde, toplam 40 adet arsası olduğunu açıkladı.

Erbakan daha sonra 0 ve 5’li yıllarda TBMM’ye verdiği mal beyanlarında da bugün tartışılan İstanbul Kanlıca’daki 12 milyon dolarlık yalı, Ankara Demetevler’deki 11 katlı bina, Konya Un Sanayii ve Milda Kağıt Anonim Şirketi sahipliğinden bahsetmedi. Ancak bu mallar, Erbakan’ın büyük kızı Zeynep Erbakan’ın savcıya verdiği ifade ve kardeşleri ile eniştesi hakkında, “Babamın mallarını ve parasını benden kaçırdılar” diyerek, suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı

Mehmet Altınöz'ün (damadı) Elif Erbakan Altınöz ile evliliği sonrasında yıllar içerisindeki vergi beyannamelerinin ve mal varlığı artışı dikkat çekmiştir. Mehmet Altınöz'ün 2010 yılı sonu ve 2011 yılı içerisinde bankalarda 10 milyon TL'nin üzerinde nakdi varlığı kontrol etmeye başladığı ve bazı gayrimenkulleri tapuda adına kaydettirdiği yönünde bilgilergelmekte.

Bunu şu maksatla söylüyorum. Türban tartışması dinimizin olmazsa olmazına dönüşmesi, milli görüşün dini söylemidir. Milli görüş anlayışın düşünsel acıta dinamiğiydi. Bu anlayış ile bir sevda yaratıldı masum dindarlar üzerinden fikri temeller atıldı. Bu sevdadır ki, Koruması Akyüze sn Erbakan’ın ayaklarını yıkamasına sebeb olmuştur. Bu sevda sn Erbakan için vefatında Ankara Mamak Belediyesi'nin Ak Partili Başkanvekili Karaçör, Necmettin Erbakan için verdiği vefat ilanına, "Ayaklarını öpmekten haz aldığım değerli hocam" diye yazdıtan.

Bizim gençlik yıllarımızda ateşli bir Milli Görüş camiası vardı ve bu camia özellikle Avrupa Milli Görüş Teşkilatları aracılığı ile ellerinden gelen her türlü maddi manevi fedakârlığı gösteriyorlardı. Kimi fabrikada maaşından kimi kolundaki bilezikleri İslam davası adına bağışlıyordu.

Şimdi birçok soru cevap bekler duruma geldi.

Bu saatten sonra kim bu kadrolara inanıp güvenecek?Fatih Erbakan’ı suçlarken muhterem babasını nasıl temize çekebilirsiniz? Numan Kurtulmuş’un apar topar partiden kovulmasının sebebi bu gizli paralar mıydı?

Öyle veya böyle arka bahçenin görünebilen meyveleri ortaya çıkmış oldu bence. Umutlara konu olan bahçe o tarafta mı bu tarafta mı sorusuna ışık tutar belki.

Tarih boyunca akıllılar tarafından önce mağduriyet yaratılmıştır sonra bunun üzerinden savaşlar kavgalar ve sömürü düzeni kurulmuştur. Şimdi bu olay acaba gözümüze batarak girdikten sonra, başka bazı olaylara yorumumuzu bakışımızı değiştirecek mi?  Yoksa giydiğimiz giysiler nedeniyle, sanki arkasını bile görebilen atların görüşünü engellemek amacıyla takılan at gözlüğü görüşünde kalacak mıyız?   Hele 4+4+4 den sonra bizlerde gözlük takacak gözde kalmayacak.

Bir sevda biter bir sevda başlar. Bizim milletin sevdası bana göre asla bitmez aynı yoldan gider geliriz. Çünkü biz başka yol bilmeyiz sevmeyiz.                    

21–03–2012

Ercan YÜKSEL

 
Toplam blog
: 6
: 516
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

1958 Devrek doğumluyum. Emekliyim. Haberci ve Doruk67 gazetelerinde bir süre köşe yazarlığı yaptı..