Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '12

 
Kategori
TV Programları
 

Arka Sokaklar ve Yalan Dünya değiştirmesi

Arka Sokaklar ve Yalan Dünya değiştirmesi
 

KanalD’nin bu atağını anlamlandırmak bir yerlere koymak gerçekten zor.

Düşünüyorum ama bir sonuca varamıyorum.

Aklımda deli sorular ve cevapları dönüp dolaşıyor.

Yalan Dünya’nın kendi günüyle sorunu yoktu. Reyting problemi yaşamıyordu. O zaman alınmasının nedeni Karadayı’nın hızını mı kesmek sorusu akla geliyor?

Geliyor ama ortada da şöyle bir durum var ki Yalan Dünya-Karadayı bir birini rakiplemez. Huzur Sokağı sendromu yaşar bu sefer sendrom Karadayı olur pazarteside. Karadayı’yı her ne kadar içerikle eleştirsem de birbirini rakipleyecek durumda değiller Yalan Dünya ile. Yani hızını kesmez kendi hızını keser gibime geliyor. İzleyici alışkanlıklarıyla oynamak hele de oturmuş diziler için çok büyük bir risktir örnekleri çokça.

Karadayı’ yı eledik. Acun’un yarışması için geldiği diğer seçenek daha güçlü zira şu an rakibi liderliğini elinden alan Star TV.

Yalan Dünya’nın buna gücü yeter mi?

Bir düşünelim Pazartesi ilk iş günü sendromu insanlar stres atmanın arayışında Acun mu Gülse mi?

Yani Gülse’nin tekrarı var canlıda değil nasılsa bir bölümle kaybedecek bir şeyde yok ama dedikodu, popüler kültürde ertesi gün gündem,  geri kalmayalım bir sözümüz bizimde olsun kısmı var Acun’un.

Okulda bir birleriyle ya da iş yerinde ya da çay muhabbetlerinde kimse kimseden geri kalmamak için Acun’dan geri kalmaz gibime geliyor.

Birde yarışmacıların fanları var ki o fanlarla baş etmek ne kadar mümkün?

Yani ekmeğine iyi yağ sürecektir kendi eliyle Acun’un. Diğer adıyla O Ses Türkiye’nin.

Zaten iyi durumda olan yarışma programının grafikleri bir hayli yükselir bu atakla bana göre.

Seyirci bu değişikliğe kızgın tepkilerde verebilir ki haklıda alışkanlıklarımla oynama, günümü bozma demekte.

Arka Sokaklar’a kan verme ihtiyacı dersek Huzur Sokağı sendromu Arka Sokaklar'ın karşısındayken, Dila Hanım’ın kemik izleyicisi varken Emir öylede böylede sallana sallana elindeki seyirciyle durumu kurtarırken,  Şubat’ın tokatı da fark edilmese de farkını yaratırken yani Arka Sokaklar kanı nereden alacak.

Behzat Ç. ile dövüştürelim mantığı varsa aman ha…

Fenomenleşmiş Arka Sokaklar nasılsa tekrarları var öylede böylede izlerim izleyicisi ile Cuma’dan kan alır mı sizce? Vampir kanı verseniz nafile.

Onca yıldır kanala büyük ivme kazandırmışken bu yapılan dizi izleyicisine saygısızlık değildir de nedir?

Normal şartlarda bu tavır Kanal D’nin alışıldık tavrı değildir.

Geriye kalan tek çıkarımsa;

Bu yapılan hamlelerin hiçbiride yapımların iyiliği için düşünülmüş hamleler değil basbayağı Star TV Kanal D kapışmasıdır.

Yıllardır birinciliği kaptırmayan kanal telaşa düşmüş akıllıca olduğu düşünülen ama içinde ne kadar akıllık barındırdığı tartışılacak bu hamlelere girmiştir.

Ne Arka Sokakların ivmesi ne de Yalan Dünya’nın izleyicisi düşünülmüştür. Düşünülen Kanal çıkarıdır.

Yarışların raconu budur ancak eskiden bu kadar hissedilmezdi bu savaşlar çünkü eskiden kanallar arasında centilmenlik anlaşması vardı. Şimdiyse o anlaşmalar yine var ama içi boşaltılmış bu yüzden de raconlar kapitalist mantığın en sert haliyle uygulanıyor.

Aklımdaki deli soruların deli cevapları bunlar kaybettiğimiz ekran başındaki zamanların savaşanı- galibi ezik çizik olansa o yapımları evlerinde konuk eden bizler.

Ama doğruyu söylemek gerekirse Türk izleyicisine bu müstahak. Toplumsal bilinçten uzak tam yetkiyi verdik onlara zamanında şimdi serzensek bile atı alan Üsküdar’ı geçti…

oyatekin@gmail.com

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..