Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Arkadan gelen arkadan, önden gelen önden çarpar; sanki aracın ortası daha güvenli gibi

Arkadan gelen arkadan, önden gelen önden çarpar; sanki aracın ortası daha güvenli gibi
 

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim diyorum ama mantık yorduğumuzda böyle… Şüphesiz bunu en iyi konunun uzmanları, araç sürücüleri ve bu kazaları yaşayan kimseler bilir. Ayrıca arabaya, trene vs yandan da çarpılabilir ve bu durumda aracın ortası ne kadar güvenlidir?

Bütün bunlar bir yana basit mantık sanki aracın orta kısmının bir kaza anında öne ve arkaya göre daha güvenli olabileceğini söylüyor. Tabii ki arkadan ya da önden çarpsa bile orta kısım da etkilenir; çünkü bütün bir araç.

Ama işte muhtemel bir kazada ölüm/yaralanma noktasında konuyu ele alıyoruz. Diğer bir şey arkadan ya da önden çarpma durumunda ortada da olsanız yine de çarpmanın etkisiyle araçtan dışarıya fırlatılmanız yaralanmanız hatta ölmeniz mümkün de hani öne ve arkaya göre sanki kurtulma şansınız biraz daha fazla.

Şüphesiz büyük kazalarda, aracın takla atması yuvarlanması durumlarında en güvenli yer Azrail’in kucağı da kazalar genelde araca arkadan ve önden çarpma şeklinde oluyor ya o bakımdan.

Biz birey olarak böyle bir tercihte bulunsak nolur? Yani mümkünse aracın orta kısmına oturmaya çalışsak. Çarpmalarda arkadaki ve öndeki kişiler ölür, bu çok açık. Kaderciler vardır “Kaderimde varsa…” derler. Onlar arkaya ve öne otursun. Büyük kazalarda yoldan geçen bile ölüyor da hani çarpmalarda arka ve ön koltuklar ilk hedefse kişisel olarak böyle küçük bir tedbir alabilirsiniz.

Bir de şu var: “Yüz kere Ankara’ya gittim, burnum kanamadı; babam bir kere gitti kazada öldü” Arkadaşımız binde bir ihtimal hayatın istisnasından bahsediyor. Bu, kafana uçak düşer ölürsün demek. Aç bak istatistikleri, kaç kişi kafasına uçak düşerek ölmüş, kaç kişi Ankara’ya yüz defa giderken ölmüş? Sen hem Ankara’ya yüz defa niye gidiyorsun? Bir insan Ankara’ya yüz defa niye gider? “Yüz kere giderim bir şey olmaz, bir kere gidersin ölürsün” Böyle bir şey yok. Gereksiz yaptığımız her şey Azrail’in işini kolaylaştırır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..