Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Arkadaşınızın arkadaşıyla arkadaşınızı kullanarak samimiyet kuramazsınız

Arkadaşınızın arkadaşıyla arkadaşınızı kullanarak samimiyet kuramazsınız
 

Biriyle samimi olmak onun samimi olduğu kişiyle de samimi olacağınız anlamına gelmez. Çok duymuşsunuzdur “Seni biriyle tanıştıracağım” O biri arkadaşınıza göre çok özel biridir. Size ballandıra ballandıra anlatır. Merak eder tanışmak istersiniz. Tabii ki hayal kırıklığı; ya siz onu sevmezsiniz ya da o sizi.

Bunun nedeni o kişinin arkadaşınızın kafasına göre olmasıdır. O kişi arkadaşınıza göre iyidir. Sizin için herhangi biridir. Arkadaşınızı elbette seversiniz. Arkadaşınızın arkadaşı olması onu da seveceğiniz anlamına gelmez. Sizin cephenizden durum bu ama asıl ısrar eden arkadaşınızdır “Bir tanısan bayılırsın, yok böyle biri”  Şöyle özellikleri böyle güzellikleri var. Adeta ilahlaştırır. Ama arkadaşınız doğruyu söylüyordur; çünkü ona göre gerçekten böyledir.

Birebir karşılaştığınız zaman karşınızda size anlatılan kişiyi bulamazsınız. Hiç de öyle arkadaşınızın anlattığı gibi değildir. “Bayılacaksın” diyor ya hiç etkilenmezsin bile. Tabi bunun istisnaları da var. Ama çoğunlukla arkadaşımızın övdüğü ve bizimle tanıştırmaya çalıştığı kimse istediğimiz gibi çıkmaz. Nedeni o kişinin arkadaşımızın “iyisi” olması; bizim iyimiz başkadır. Bu nedenle arkadaşların arkadaşları birbirlerinden nefret bile edebilirler.

Bu gerçeği bilmemiz ve biz kendimiz çok beğensek bile arkadaşlarımızı tanıştırırken dikkatli olmalıyız. Normal bir tanışma olur birbirlerini severlerse severler; zorla sevdirmeye çalışmamalıyız.

Hatta işte önemli birileri bize gelince biraz da hava atmak için arkadaşımızı da çağırırız “Bak kim var bizde biliyor musun?”  Kim? “Angelina Jolie” Bizim kafamızı tavana vurduran bu olağanüstü ziyaret belki de arkadaşımızı hiç ilgilendirmemektedir. Sıkılır, gelmek istemez. Bu nedenle sizin beğendiğiniz insanları başkalarının da görmek isteyeceğini düşünmeyin. Bir gün bize baldızım için de önemli olduğunu düşündüğüm misafirler geldi. Ben onları da çağırdım ama gelmediler. Daha sonra baldızım benim bu yersiz davetimle ilgili ağır konuştu “Biz o kişileri tanımayız, evinize her misafir gelişte size mi gelmemiz gerekiyor” Tabii ki çok bozuldum. Bir daha hiçbir zaman misafir geldiğinde onları çağırmadım ve hiçbir arkadaşımı diğer bir arkadaşımla tanıştırmaya uğraşmadım. Sorarsa söylerim. Arkadaşımız bizim için iyidir. Diğer arkadaşlarımızın onu tanımasını istemek sosyal baskıdır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..