Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Arkadaşlar

Bugün 10 Kasım 2006. Kurtuluş savaşı' nda bize önderlik eden ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan atamızın 68 inci ölüm yıldönümü. Şimdi hem size hem kendime soruyorum. Acaba bizler dedelerimize , ninemize ve Atatürk' e layık bir gençlik miyiz?

Bence değiliz. Neden? Bir bakalım kendimize:

1) Her türlü, yabancı markaya para akıtmak için sıraya giriyoruz. Fransızlar Ermeni soykırımını kabul ediyorlar, gerek giyim, gerek ulaşım herşeyde Fransız mallarını almak için sıradayız. Nerde karakter? Nerde millet bilinci? Adamlar resmen bizi , bölmeye çalışıyorlar. Bırakın Ermeni lobisinin baskısını, güneydoğuya gidip oradaki vatandaşlarımızı devlete karşı kışkırtıyorlar.Buna ne demeli?

2) Fırsatçı olduk.Ekonomik olarak yapılan her türlü saldırıda , adamlar dağın başından bir kartopu yuvarlıyorlar ,biz de buna çanak tutuyoruz.Dolar yükseliyor , hemen bizde almaya kalkıyoruz.Dolar düşüyor , hemen bizde satıyoruz.Ne oluyor?Kar topu büyüyor ve bizide içine alan bir çığ haline geliyor.Bu sadece en küçük bir örnekdi.En basitinden.

3) Atatürk Türkçe yi yaymaya çalıştı ,biz ise unutmaya çalışıyoruz.Nerdeyse anadilimiz olarak İngilizceyi ilan edeceğiz.Bugün bir alman çok iyi ingilizce biliyor ama gerek duymadıkça konuşmuyor.Kendi dilini konuşuyor.Biz ise sırf hava atmak için inglizceyi , almancayı ,fransızcayı kullanıyoruz.Özellikle de şu anda lise çağında olan çocuklarımız.Evet bir dil bir insan iki dil iki insanda biz yine ikinci dil fakat bir insan olmaya gayret gösteriyoruz.Neredeyse Türkçe konuşmak banellik olacak.

4) Toprağımızı satıyoruz.Stratejik şirketlerimizi satıyoruz.Neden?Yabancılar geliyor alıyor kar ediyor.Adamlar geri zekalı mı , zarar eden firmayı alıp batsın.Yoksa onlar çok akıllıda biz mi işi bilmiyoruz.Onlar kar ettiriyorda biz neden ettiremiyoruz.

5) Nobel ödülü alan yazarımızın ilk yaptığı şey , çıktığı kabuğu beğenmemek.İlk işi milletini kötülemek.Ecdadını kötülemek.Üstelik hiç bir sağlam dayanak olmadan.Ülkemizde aydınlar arasında moda halini aldı memleketi kötülemek , memlekete düşman kesilmek.

6) İş adamlarımıza ne demeli?En ufak bir kar gözküen yerde hemen üretimi kısıp fiyatı yükseltmek , milletin faydasına mı?

7) Şimdi yurtdışnıda bütün haritalarda nerdeyse ülkenin yarısı yok.Biz istediğimiz kadar bağırıp çağıralım , herkesin aklına anakaranın doğusu kürdistan diye geçiyor.Nerde lobilerimiz.Nerde diasporamız.Ancak davetlere katılsınlar.Kibarlık taslasınlar.Cılız bir iki konuşma bitti gitti.Adam zaten burada yaşamıyor.Benim karnımı Türkiye doyurmuyor , burası doyuruyor , buradaki şartları da aleyhime çevirmeyeyim mantığı hakim değil mi?

8) Gençlerimizde zaten bir kültür ikilemi mevcut.Bunu bir şekilde düzelmemiz gerekiyor.Yoksa gelen jenerasyon , tamamen kimlikten yoksun kalacak.Zaten kimliği kaybettin mi ,yönetilmeye de adaysın demektir.

Hepimiz sıkıntı içerisndeyiz.Ekonomik şartlar nedeniyle başımızı kaldıracak halimiz yok.Para kazanma hayatımızı devam ettirme ,çocuklara iyi eğitim vereceğiz diye kendimizi hırpalıyoruz.Bizde bittik gerçi ama ne yapalım.Çok şükür cephede savaşmıyoruz.Ama böyle giderse, ileride çocuklarımız savaşmak zorunda kalacaklar.Tabi , direkt kabullenme yapmazlarsa.

Bu konuda biz büyükler olarak şöyle bir düşünelim.Neler oluyor diye..

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..