Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '15

 
Kategori
İnternet
 

Arkadaşlarla görüşmenin yeni yolu Socialeyes

Arkadaşlarla görüşmenin yeni yolu Socialeyes
 

Günümüz iletişim kanallarının en önemlisi sosyal medya  araçlarıdır. Sosyal medya kullanımı akıllı cihaz kullanımı ile paralel şekilde büyüme göstermektedir. Bu büyümeyle beraberde yeni sosyal medya uygulamaları da hayatımıza dahil olmaya devam etmektedir. İşte bu yeni uygulamalardan bir tanesi de socialeyes.

Socialeyes uygulamasını tanıtmadan öncelikle dikkatinizi çekmek istediğim konu bu uygulamanın tamamen Türk yapımı olması ve merkezinin Türkiye olmasıdır.  Arkadaşlarla görüşmenin yeni yolu sloganı ile yola çıkan socialeyes İstanbul'da Can Kağıtçıbaşı yönetiminde bir ekip tarafından kurulmuş yeni bir sosyal medya uygulamasıdır.

Arkadaşlarla Görüşmenin Yeni Yolu Socialeyes

Socialeyes diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak ne yaptığınızı değil ne yapacağınızı arkadaşlarınızla ve takipçilerinizle paylaştığınız bir uygulama olarak tasarlanmıştır. O an canınızın yapmak istediği şeyi örneğin sinemaya gitme isteğinizi Socialeyes üzerinden takipçilerinizle paylaşıp yalnız sinemaya gitmek yerine size eşlik edebilecek bir arkadaş arayışı içerisine girebilirsiniz.

İçeriğinde spor yapmak, kahve içmek, yemek yemek, alışveriş yapmak vb. 12 ayrı mod bulunan Socialeyes sayesinde kendinizi hangi modda hissediyorsanız o modlardan birini seçerek arkadaşlarınıza durumunuzu bildirebilirsiniz.

Şimdilik 12 farklı mod sunan Socialeyes yakın zamanda kullanıcılarına kendi modlarını yaratma imkanı da sunacak. Uygulamaya mail adresinizle kayıt olabilir veya Facebook hesabınızla direk bağlanabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde sadece 3 tık ile arkadaşlarınızla bir araya gelmenizi hedefleyen Socialeyes uygulamasına giriş işleminden sonra karşınıza az önce bahsettiğimiz 12 farklı mod seçeneğinin bulunduğu menü ekranı gelmektedir. Bu ekrandan yapmayı düşündüğünüz aktivite ile ilgili uygun moda tıklayıp akabinde diğer ekrana geçiyorsunuz. Bu ekranda uygulama, lokasyonunuzu belirleyerek etrafınızdaki belli başlı yakın adresleri ve mekanları liste olarak  size sunmaktadır. İsterseniz Socialeyes in size sunduğu bu mekanlardan veya adreslerden birini seçebilir isterseniz hemen üst kısımda bulunan arama çubuğuna mekan adı yazarak arama yapabilirsiniz.

Mekan veya adres seçiminden sonra artık paylaşımı yapacağınız 3. ve son ekrana geliyorsunuz. Bu ekranda isterseniz paylaşımınıza bir fotoğraf ekleyebilir isterseniz konu ile ilgili ileteceğiniz mesajı yazabilirsiniz. Sonrasında ise sadece post tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra arkadaşlarının telefonlarına bir bildirim mesajı gitmekte ve senin ne yapmak istediğinden artık onlarda haberdar olmaktadır.

Yazılımcıları tarafından hayatın bir oyun olduğunu düşünülerek sosyal bir oyun şeklinde geliştirilen Socialeyes siz sosyalleştikçe size sosyal puanlar vermekte böylece paylaşırken eğlenmenizi de sağlamaktadır. Tüm Dünya'da kullanılabilir olmayı hedefleyen Socialeyes bu sebeple İngilizce olarak kullanılmaktadır ama eminim ki Türk ve Türkiye kökenli bu uygulamaya yakında mutlaka Türkçe desteği eklenecektir.

Yaptığını değil yapacağını paylaşabilmen açısından tek olma özelliğine sahip olan Socialeyes kullanım kolaylığı ile de oldukça iyi geliştirilmiş bir uygulama. Socialeyes şuan da hem IOS tabanlı cihazlar da hemde Android tabanlı cihazlar için ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır.

Socialeyes resmi internet sayfası http://socialeyesapp.com/

KAYNAK: http://www.gokhansezer.com/

 
Toplam blog
: 16
: 530
Kayıt tarihi
: 21.03.15
 
 

20.05.1980 yılında Sakarya'da doğdum. İlköğretimin bitimiyle baba mesleğine istinaden 1990 yılınd..