Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Dostluk
 

Arkadaşlık üzerine

Arkadaşlık üzerine
 

''Arkadaşlık dediğin nedir ki yanıp söner, '' diye başlayalım lafa. Gerçekten de öyle. Bir bakıyorsun canından fazla sevdiğin bir arkadaşın var ve aradan zaman geçiyor ve iki yabancı olup çıkıyorsunuz.

Ne tuhaf değil mi? İşte bu yüzden insanları bazen bukalemuna benzetiyorum. Ne zaman ne durumda olacağı belli olmuyor. Bunun en güzel örnekleride en çok okul yıllarında yaşanır. Düşünün, ilkokuldan lise sona kadar aynı sınıfta okuduğunuz bir arkadaşınız var. Ve lise bitiyor. Herkez bir tarafa ayrılıyor. Sanki bütün bir ağacın kesilipte parçalarının dağıldığı gibi.Ve bir kaç yıl sonra, yolda gidiyorsunuz ve o can ciğer arkadaşınızı görüyorsunuz.göz göze geldiniz. Ama o sanki sizi daha önce hiç görmemiş gibi tavırlar alarak yoluna devam ediyor. İşte insan o zaman ne tuhaf olur bilirmisiniz? Aslında, bazen eski bir arkadaşınızı gördüğünüz zaman selam vermekten kaçarsınız. İnsanın içinde ''ya verdiğim selamı almazsa'' yada ''beni hatırlamazsa'' gibi şüpheler geçer.

Bir laf vardır'' Arkadaşlık bir sudur, önünde durulmaz, dostluk ebedidir, asla unutulmaz'' Evet, ama yalnızca lafta ve hatıralarda unutulmuyor.

Bir akşam arkadaşlarla oturmuşsunuzdur. Anılardan bahsediyorsunuz. Eski dostlardan... Ve tesadüfen ertesi gün yolda anılardakilerden birini görüyorsunuz. Siz olsanız ne yapardınız ? Belki gider yanına konuşur hatta bir yere oturup anılarla dolu olan solmuş bir gülü canlandırmaya çalışırsınız. Ya da çoğu zaman, çoğu insanın yaptığı gibi o solmuş gülü elinize alır, atmak için çöp tenekesinin yanına gidene kadar onu taşır sonra atarmısınız?

Şimdiye kadar hep yenilikler eskileri bastırmıştır. Yeni bir dost, eski dostları öyle bir sildiriyorki defterden...

Bir gün yalnız kalıp gecenin sessizliğinde oturup kendinizi, eskileri, yenileri ve aynı zamanda yaşadığınız anılarıda gözünüzün önüne getirip ikisi arasında bir değerlendirme yaptınız mı hiç?

Bir de hiç unutulmayan anılar vardır. Sevgililer, aşklar... Bunlar çoğunlukla dostluğu bastırıyor bence. Eski bir dostu gördüğümüzde yalnızca ''gördüm'' oluyor. Ama eski sevgili görüldüğünde insanın vücudunun her tarafı etkileniyor. Sebebide bazı insanların aşkı dostluktan önemli saymaları. Kimin ne düşündüğü önemli değil. Ama benim açımdan yinede her zaman dostluk aşkı bastırıyor. Herkezin de benim gibi düşünmesini isterdim.

Çok garibime giden bir arkadaşlık daha var. Arkadaşsınız, birkaç sene görüşmediniz ve gözgöze geldiğinizde birbirinizi tanımıyorsunuz. Ama öyle bir şeyki aradan 30 yıl geçiyor ve birbirinizi görmemezlikten geldiğiniz arkadaşınızla bir gün bir yerde karşılaşıyorsunuz. Ve ikinizde birbirinizle konuşmak için can atıyorsunuz.

Yakın zamanda konuşmaktan kaçıyor, aradan uzun yıllar geçiyor konuşmak için uçuyorsunuz.

İşte bu dünyanın garip taraflarındqan biri de bu.Artık bence bununda bir doğa kanunu olmaması için hiç bir sebep kalmadı.

25.06.1992
Lise yıllarından kalma bir yazım...

 
Toplam blog
: 6
: 700
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Çok fazla düşünen ve ayak üstü çok rahat hayal kurup kendini mutlu edebilen biriyim. Çocukluğumdan b..