Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '17

 
Kategori
Resim
 

Arkeolojik resim

Arkeolojik resim
 

Cemalettin Timur Atölyesinde


Sanatçı Cemalettin Timur 1948'de Silifke'de doğdu. Antalya Aksu Öğretmen Okulu'ndan mezun olarak yurdun birçok yöresinde 26 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Ön Lisans Programını tamamladı.

Emeklilikten sonra 3 yıl Muhittin Selamet Atölyesi’nde Temel Sanat Eğitimi aldı. 20 kişisel, 50 karma ve grup sergi etkinliğinde bulundu.

Resimde akrilik ve yağlı boya kullanan sanatçı başlangıçta figüratif resimler yaparken, son dönem resimlerinin temasını 'Petroglifler’  (kaya üzerine yontulmuş, çizilmiş arkeolojik resim sanatı) oluşturuyor.  Tek bir coğrafyaya bağlı kalmayan sanatçı, dünyanın her bir köşesindeki kaya üzerine yontulmuş resimleri yapma çabası içindedir. Bu şekilde binlerce yıllık kayalarda, mağaralarda karanlıkta kalan tarihin en görsel belgelerini renklerle günümüze taşıyor. Resimle tarihi güncelleyerek toplumsal kültüre çok büyük katkılar sunduğunu söylemek gerek. Resimle antropolojiyi, arkeolojiyi, tarihi güncellemek beni çok heyecanlandırdı.

Cemalettin Timur bu resimlerini başarılı bir şekilde kendi yorumlarıyla yaptığını görüyoruz. Tekniğinde farklı yükseltilerle çizdiği figürleri silerek açığa çıkarmış. Böylece hem farklı bir doku, hem renkteki uyumlu geçişleri, hem de uyguladığı teknikle kendine özgülüğü çoktan yaratmıştır.  Cemalettin Timur bu çalışmalarından birisiyle de 16. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında 325 resim içinden jüri özel ödülünü alarak başarısını tescillemiştir diyebiliriz.

18 Mart 2017 de Ansan Sanat Galerisinde bu çalışmalarından örnekleri izleme olanağı bulacağız.

Tokatçı adlı çocuk romanımın kapak ve iç resimlerini Cemalettin Timur resimledi.  Kendisine buradan teşekkür ediyorum. 

Resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren sanatçı dostumu nice sergilerde görmek dileğiyle sağlık ve başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 61
: 699
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Kastamonu Eğitim Yüksekokulu Sınıf Öğrt. bitirdikten sonra A...