Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Armağan tabancalı demokrasi!

Armağan tabancalı demokrasi!
 

Bu gün bir gazetede okuduğum haber beni bu yazıyı yazmaya yöneltti.

Söz konusu haberde Milli savunma bakanının 24 Temmuz’da yapılan bakanlar kurulu toplantısında başbakan dahil son teknoloji ürünü silahlar armağan ettiği yazılıyordu.

Silah Sarsılmaz silah sanayinin Kama Sport 919 tipi 15+1 mermi alan ve Türkiye’de son dönemde popüler olan bir tabanca.

Tabancanın diğer özelliklerinin sıralandığı haberde, dikkatimi çeken ve beni bu yazıyı yazmaya iten iki nokta bana göre çok can sıkıcıydı.

Silahlar önceden sipariş edilmiş olduğu halde araya Vecdi Gönül’ün cumhurbaşkanlığı için adı geçtiğinden armağan edilmeleri yanlış anlamaların önüne geçmek için ertelenmiş…

Ülke yönetiminde bir şekilde söz sahibi olan insanların kamuoyuna örnek olmaları gerekirken yapılan bu davranışı anlamam olası değil. Sokaklarda, düğünlerde, kutlamalarda serseri kurşunların insanları yok ettiği bu ülkede yöneticiler olumlu örnek olmalı…

Haberden anlaşıldığı kadarı ile yanlış anlamaların önüne geçmek için ertelenen armağan etme durumunun özrü kabahatinden daha büyük!... Yanlış mesaj verecek davranışlardan baştan uzak durulmalıydı.

Bir diğer önemli husus ise kamu görevi yürüten ve kamuoyuna karşı sorumlu olan bakanın bu hediyelerin kaynağını, finansmanını açıklamak, faturasını medya aracılığı ile göstermek demokratik bir tavır olacaktır.

Ve herhangi bir çağdaş demokraside böyle bir bakanın bakan olması bir yana, vekil olarak bile parlemontoda kalması, siyasi yaşamını sürdürebilmesi olanaksız olmalıdır!

*Fotoğraf Sarsılmaz silah sanayi sitesinden!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..