Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
5700
 

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı
 

Bu kadar kolay olup ta, bu kadar güzel olan tatlı varmıdır? Malzemeler:
    5 adet orta boy armut 1/2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su üzeri için: bir miktar kaymak ve kırık ceviz(kaymak yerine çırpılmış krema da kullanılabilir)
    Yıkanmış armutları birbirine değecek şekilde sıkı yerleştirebileceğiniz bir tencereye alın(yatık olarak yerleşecekler) Üzerine yaklaşık 3 su bardağı su(üzerini örtmeyecek kadar,1 parmak kala) ve 1/2 bardak toz şeker ekleyin.Armutlar iyice yumuşayıp,dip kısmında 1/2 parmak kadar jölesi kalana dek pişirin(armutları pişerken bir sefer çevirin) Soğuyan armutları servis kabına alın.Üzerlerine jölesinden gezdirin.Ceviz ve kaymak ile servis yapın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Armutlar bütün mü, resimde öyle görünüyor. Selamlar...

moonlight1 
 06.09.2008 20:47
Cevap :
Armutlar bütün olarak pişiriliyor  26.09.2008 23:41
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2810
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster