Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '13

 
Kategori
Sinema
 

Arnold'un aksiyona dönüşü

Arnold'un aksiyona dönüşü
 

ARNOLD YİNE ARNOLD


Arnold Schwarzenegger’ın aksiyon yıldızlığından emekli olmaya niyeti yok. Valilik görevi biter bitmez soluğu setlerde alan Arnold üst üste filmler çevirmeye başladı.” Geçit Yok-The Last Stand” seksenlerin aksiyon üslubunu, modern western kalıbı içinde sunuyor. Western türünün klasiği “High Noon-Kahraman Şerif” de olduğu gibi kasabaya gelecek güçlü kötüleri bekleyen şerif Owen (Schwarzenegger) yakın çevresinden destek alır. Yakın çevresinde masa başında uyuklama modunda olan yardımcı Mike (Luis Guzman), kasabanın silah manyağı Dinkum (Johnny Knoxville), kadın polis Sarah (Jamie Alexander) olunca umut veren bir tablo ortaya çıkmıyor. Bütün mesele Las Vegas polisinin elinden kaçırdığı uyuşturucu kartelinin başı Cortez (Eduardo Noriaga) adamlarıyla bu küçük kasabada buluşacak olmasıdır. Las Vegas’da uyuşturucu masasından emekli Owen’ın içindeki kanun alevi parlayınca savaş kaçınılmaz oluyor. Kasabadan geçit vermeyecektir.

Güney Kore sinemasının aksiyon konusundaki yetenekli yönetmenleri teker teker Hollywood’a göç ediyor. “Acı Tatlı Hayat”, ”Şeytanı Gördüm” gibi başarılı aksiyonlara imza atmış olan Kim Jee-Woon yönettiği ilk Hollywood yapımından alnın akıyla çıkıyor. Tarantino gibi bir Sergio Leone hayranı olan Kim, şiddet koreografisini kana bulamaktan hoşlanan bir yönetmen. Kanın bol aktığı aksiyon sahnelerine rağmen Arnold’un varlığından kaynaklanan mizahi bir atmosfer filmin tamamına hakim. Arnold yaşlanan aksiyon kahramanıyla dalga geçen birçok göndermeyi bizzat yapıyor. Yine de Kim Jee-Woon’un yeteneklerini konuşturduğu bir film olmaktan uzak. İlgilenenlere “Şeytanı Gördüm” tavsiye edilir.

Peckinpach’ın kanlı westernlerini, seksenlerin B-Sınıfı aksiyon dünyasıyla buluşturan “Geçit Yok” eğlenceli ve hareketli. En önemlisi Arnold’a tekrar kavuşturuyor.               

 

 

Geçit Yok-The Last Stand

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville, Luis Guzman,Peter Stromare 

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..