Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '08

 
Kategori
Sinema
 

Arog vs Muro

Arog vs Muro
 

AROG VS MURO


GORA filmi Türk Sinemasındaki rekorların tozunu atmıştı. Bundan aldığı cesaret ve şevkle Cem Yılmaz uzun süredir hazırlıklarını yaptığı GORA’nın tersi AROG filmini, 5 ARALIK 2008 de vizyona sürüyor. Ancak bu defa karşısında güçlü bir rakip var. Kurtlar Vadisinin ve de varoşların kahramanı MURO.

AROG sponsorlarına, Cem Yılmaz’a, filmde rol alan diğer ünlü oyuncu kadrosuna ve GORA’nın mirasına güveniyor. Bir nevi GORA 2 gibi, onun devam filmiymiş izlenimi bırakıyor. Reklamları çeşitli, yoğun ve Hollwood tarzında. Ancak tüm bu tantanaya rağmen, dünyadaki bütün devam filmlerinde olduğu gibi ilk filmin gölgesinde kalma olasılığı ihtimali yüksek. Şu kadar uğraştık, bu kadar para harcadık, şöyle yaptık, böyle yaptık, izleseniz iyi olur yani gibi bir yaklaşımın ne kadar seyirciyi çekeceği soru işareti.

MURO’ya gelince, Kurtlar Vadisi müptelaları başta olmak üzere, halkımızın hiç de küçümsenmeyecek sayıda fertleri tarafından merakla ve hasretle beklenmekte. Fragman ve reklamlarını izleyince, +18 olacak kadar şiddet ve açık sahneler içeren, aksiyonu bol, komedisi bol müzikleri güzel, bir film olduğu izlenimi uyandırıyor. Beraber vizyona gireceği AROG’la nasıl bir rekabet yaşanacağını hep beraber göreceğiz.

AROG Türk sinemasında bu güne kadar pek denenmeyen bir konuya değiniyor. Yontma taş devrini konu alan hikayede kahraman yine GORA’dan tanıdığımız Arif, merhum aktör Sadri ALIŞIK’ı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren ve onun oynadığı Turist Ömer tiplemesine benzeyen ve Uzay macerası da dahil bir çok maceraya atılan halk kahramanını andırıyor. Taş devriyle ilgili bir çok yabancım filmler mevcut, ancak bunlardan benim en çok hoşuma gideni (Rrrrrrr. ) isimli film. Başrollerinde ünlü Fransız aktör Gérard Depardieu’nunda oynadığı, Alain Chabat’ın yönettiği film gerçekten müthişti. O filmden ve Jurassic Park filmlerinden esinlenildiği anlaşılan filmin Türk sinema izleyicisinden ne kadar rağbet göreceği bilinmez. Ancak MURO filmi, Kurtlar Vadisinin rüzgarı, ele aldığı konunun toplumumuzda ki belli bir kesimin çok fazla ilgisini çeken rus kızları, silah, kavga, seks konularının içine serpiştirilen komedi unsurları ve acılı dramalarla, hem ağlatıp hem güldürecek bir film olacağa benziyor.

İki film arasında vizyon rekabatinin ne şekilde sonuçlanacağını merak ediyor ve 5 ARALIK tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..