- Kategori
- Yemek - Mutfak
Arpa şehriyeli mercimek pilavı
MERCİMEK PİLAVI
ARPA ŞEHRİYELİ MERCİMEK PİLAVI
1 su bardağı yeşil mercimek önceden haşlayıp suyunu dökelim
1 su bardağı arpa şehriye
100 gram kıyma
1 soğan
2 adet sarımsak
2 adet küçük küp doğranmış havuç
1 kaşık salça
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber, pul biber
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydonuz ve taze nane
Şehriyeleri 2 yemek kaşığı tereyağı ile tavada kahverengi renge dönüşene kadar kavuralım.
Kıymayı tencerede kendi yağında kavuralım. Yağları ekleyelim ve kıyılmış 1 soğanı katalım ve kavuralım. Şeker ve salçayı ekleyip sote edelim.
Havuçları, baharatları ve mercimeği ilave edip, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri ve naneyi ilave edip kapağını kapatarak suyunu çekecek şekilde pilav gibi pişirelim ve demlenmeye bırakalım.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim
Afiyet olsun.