Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '14

     
    Kategori
    Spor
     

    Arsenal - Aston Villa Maçı

    Rakiplerinin kazandığı bir haftada Arsenal, Aston Villa deplasmanında zaman zaman zorlandığı maçta 1-2 galip gelmesini bildi.

    Arsenal maça oldukça etkili başladı. Topa sürekli sahip oldular, rakip ceza sahası civarında topu sağdan sola müthiş bir iştahla çevirdiler. Takımın tamamının hücuma katıldığını gördük. Ancak bu topa sahip olma oyunları, Aston Villa'nın sert, agresif oyunu yüzünden ceza sahasına yeterince top sokamamalarına neden oldu. Paul Lambert'ın takımı 5-3-2 dizilişiyle tüm takım halinde ceza sahası civarında kümelendi, yerden ve havadan kale önünde rakibi etkisiz hale getirdiler. Ancak 15. dakikada stoper Baker'in sakatlanması ve ardından oyuna Bacuna'nın girmesiyle üç stoperden iki stopere geçtiler ve diziliş de 4-4-2 oldu. Bacuna sağ kanada geçti böylece. Ancak tam olarak saha içindeki düzen yerine oturmadan Arsenal Giroud ve Wilshere ile 1 dakika içinde 2-0 öne geçti. Aston Villa da ne olduğunu anlayamadan bir anda iki farklı geriye düşmüş oldu ve toparlamaları da uzun sürdü. Buna hemen reaksiyon veremediler. Arsenal güzel oyununu devam ettirdi, paslarla Villa'nın verimliliğini düşürdüler. Rakibi hücuma çıkartmadılar. Giroud ve Cazorla'nın sürekli oyunu kanatlara açarak Monreal ve Sagna'yı beslediklerini gördük ve bu iki oyuncu ilk 45 dakikada neredeyse ileride çakılı kaldılar, oyunu o bölgede oynadılar.

    İkinci yarıda tempo uzun süre düşük kaldı. Arsenal topa rakip ceza sahasında sahip olma oyunundan vazgeçip maçı bitirme düşüncesine girdi. Aston Villa da bu uyuşukluktan faydalanarak Benteke ile durumu 2-1 yaptı. Daha sonrasında da rakip kaleye yüklenerek en azından beraberliği kovaladılar ama olmadı. Son 15-20 dakikadaki baskılarından sonuç çıkmadı. Böylece Arsenal puanını 48'e çıkararak bir puan farkla liderliğini sürdürdü.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 55
    Kayıt tarihi
    : 14.01.14
     
     

    Üniversitede lisans eğitimimi sürdürüyorum, futbolla ilgiliyim ve bu konuda söyleceğim çok şey va..