Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Artan nüfus dünyamızı tehdit ediyor!

Artan nüfus dünyamızı tehdit ediyor!
 

Açlık çeken çocuklar


Cumhuriyet dönemi başlangıcında onbeş milyon olan Türkiye nüfusu yetmiş milyonlara ulaştı. Uzun boylu bir başbakan şimdi çıkmış nüfus planlaması isteyenleri vatan hainleri olarak suçluyor. Vay be!! Türkiyeye büyük nüfus lazımmış. Allah bu adama boy poz notsuz konuşma yeteneği , üstün zeka , jest ve üstün liderlik yetenekleri vermiş ama bilgi dağarcığına üstün ideolojiler fikirler koymamış. Böyle üstün yaratılışlı bir liderin siyaset tarihimizde görünmesi Türkiyemiz için büyük fırsat ama dar görüşlü olması da o derecede büyük bir şanssızlık...Zihniyet hala yeniçeri sayısını düşünen ortaçağ padişahının zihniyeti.
İyi be! Nüfus daha da artsın ki gurbet ülkelere çalışmak için giden işsizler ordusu biraz daha hudutlardan tekmelensin def edilsin, insanlar beş para için bir iş için birbirini öldürsün veya işsizlikten terör gruplarına katılsın..Çocuklarımız bir üniversiteye girebilmek için parçalansın sürmenaj olsun, sonrada iş bulamayıp tuvalet bekçiliği yapsın..70 milyona huzurlu bir yaşam , iş , aş verildi mi ki bir 70 milyon yeni çocuk daha gelsin? Doğa daha da tahrip edilsin..Dünyamıza insanlarına, tüm doğaya artan nüfus değil huzur lazım....Huzur....! Bu gün ki nüfusla dünyamızın yeterli problemi sefaleti var....Dünyamıza nüfus planlaması isteyenler hain değil, gerçek vatanperverlerdir. Çünki onlar merhametli insanlar, insanı ve doğayı gerçek seven kişiler. Tahrip edilen Doğa anamızı, sefil yaşamaya mahkum olacak yeni çocukları düşünüyor , ileriyi görebiliyorlar..
Olacaksan tam pehlivan ol selvi boylum dar görüşlüm...Üstün zekan ile biraz da yok olan Türkiye doğasını , ilerde neler olabileceğini düşün , kafa yor......Bizi besleyen, nefes veren, can veren Doğa anamız, başkası değil. Diğer canlılar da kardeşlerimiz...Dünya demek sadece insan ve onun problemleri demek değil....
Akın Tekin
Sosyolog çevreci Yazar
www.ownerlessplanet.googlepages.com/home
www.akinteki.googlepages.com/home

 
Toplam blog
: 37
: 478
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

09.06.1944 Gürün doğumluyum. İst. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji mezunuyum. Uzun yılla..