Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Artan tecavüz skandalları

Artan tecavüz skandalları
 

Artan Tecavüz Skandalları


Sistematik olarak porno kanallarını yasaklar, internet sitelerini kapatır, televizyonda şarkı kliplerini, dizilerdeki filmlerdeki öpüşme sevişme hatta dekolteleri bile sansürlerseniz, kadınla erkeğin aynı evde oturmasını bile yasaklar, genel evleri kapatır, çocuk gelin sorununu çözmez iseniz ve büyük boşluğu televizyondaki evlilik programlarıyla kapatmaya çalışırsanız ördeğe, eşşeğe, masaya, damacanaya gibi ve insanlara tecavüz haberleri ile baş etmek zorunda kalırsınız. 
 
Toplum bir çok bileşenden oluşur. Her toplumsal sorununun nedenleri vardır ve araştırılması gerekir. Tek düze düşünce sistemi ile örneğin; devlete para lazım alkol ve sigarayı zamlıyalım gibi bir mantığın sonucu ot, eroin, kokain, bonzai ve benzeri madde kullanımlarını arttıracağını ve arttırdığını görememeye neden olur.
 
Sokak ortasında İstanbul’un göbeğinde nasıl böyle bir olay yaşanır diye insanlar haykırıyor. İki gün sonra benzer bir olay tekrar yaşanır daha az tepki olur daha sonra tekrar ve alışırız. Herşeye alıştığımız gibi bu da bize normal gelir. Hırsızlığın, vurgunun, cinayetin, şehit haberlerinin, namussuzluğun normal geldiği gibi belli bir süre sonra bunada alışırız. Olur böyle şeyler denir, bilmem nerede çok daha fazla oluyormuş denilir, olaylar kontrol altında endişelenmeyin denilir, bütün kadınlarımız bizim namusumuzdur denilir, olaylar x partisi yüzünden abartılıyor denilir, müslümanlıktan dem vurulur ve gündem değişir. Hep değişti gene değişir.
 
 
Yazar: Uğur Büyük
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..