Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Artık: "Eskiye Mazi, Yenmişe de Kuzu" denmeyecek!

Artık: "Eskiye Mazi, Yenmişe de Kuzu" denmeyecek!
 

Bartın Valisi, Panelin açış konuşmasını yaparken, ortaya koyduğu panel fikrinin gururunu yaşıyordu.


Aradan 20 yıl geçtikten sonra, Bartın’ın il yapılmasından bu yana memlekette neler oıldu, daha da neler yapılacak şeklinde düzenlenen panel, muhteşem geçti.

Bartın Valisi İsa Küçük’ün ortaya koyduğu, il olmanın 20 nci yılı ve sonrasının konuşulduğu panele, iktidar Milletvekili Yılmaz Tunç dahil eski bakanlar, vekiller, eski valiler , belediye başkanları halefleri ve selefleriyle bir araya gelerek Bartın’ ın  meselelerini birlikte konuşuldu.

Hiçbir memlekette il olmanın seneyi devriyesi, pek kutlanmamıştır.  “Eskiye mazi, yenmişe kuzu derler”  tabirinin tam aksine, Bartın’nda   eski,  kuzu ile birlikte üst üste konularak sote edildi. Üzerine de  “mazi” den mamul sos  konarak servis yapıldı.

Davetlilere önce, Amasra gezdirildi toplu halde. Müze ve antika el sanatları, liman ve şehir kalesi ziyaret edildi.. Saha sonra da Çakraz’da  akşam yemeği yenildi. Sonra da ertesi günü bu panel yapıldı.

Vali açış konuşmasında: “Bartını, üniversiteliler şehri yapmalıyız. Üniversiteleri çoğaltmalıyız. Dedi ve  devam ederek “ Turizm planlarının bitirilmesi ve hayata geçirilmesi için çalışmalara hız vermeliyiz. Civar turistik yerleşim bölgelerinde turizm gelişim planları yaparak Bartın’ a demiryolunu getirmeliyiz. Amasra Yat Limanının ve yolcu iskelesinin bitirilmesi gerekmektedir. Rüzgar enerjisine önem vermeliyiz. Bunları başarırsak, “marka şehir” oluruz. İlçeler ve illerle rekabet halinde oluruz. Marka ile varolma rekabetini de yaşayabilir, daha ileri büyümelere ufkumuz açabiliriz.” Ve 20 yılda çok yatırımlar yapıldı. Önümüzdeki on yıl içinde Bartını ve geleceğini etkileyecek, her çocuğun üniversiteli olma yolunda gayelerimiz olmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacılar, Bartın Ü.Rektörü Prof. R.Kaplan başkanlığında eski Bakanlar, vekiller, valiler  ve belediye başkanlarının bir araya geldiği panelde halk, büyük ilgi gösterdi. Konuşmaların sınırlı olması dolayısıyle süreyi aşanların yarattığı sıkıntı, zincirleme olarak paneli uzattı. Bu yüzden de geç vakitlere kadar memleket meseleleri konuşulurken, bazı konuşmacılar listeden çıkarılarak panel ancak tamamlanabildi.

Bu arada Eski Meclis Başkanı Cahit Karakaş’ın Belediye Başkanına yüklendiği görüldü. “ Her taraf pislik içinde, çöpler yığılı tütüyor,” demesi tansiyonu yükseltirken, Başkan  Cemal Akın, hiç oralı olmadan, sakin bir sesle mevzuatın gerektiği yatırımların yapılması ile sorunların aşılacağını sakin sesle söyleyerek cevaplandırması, belirgin rahatlık yarattı.

Aralıksız çalışmalar sonrası saat 15,30 da öğle yemeği paydosu verilmesine rağmen, meseleler  tam olarak bitirilemedi. Öğrendiğimize göre, halk katılımı ile soru cevap şeklinde  bir mini panel daha, önümüzdeki günlerde düzenlenecek.

Milliyet Blog yazarı olarak çağrıldığım panelde, “Bartın Yangunu” şiirini okumam, gergin havayı yumuşattı. Bartın Valiliğinin eseri olan ve dağıtılan “Bartın, “ilce’den  Vilayete” isimli kitap çok beğenildi. Bu kitabın kapak fonunda, okuduğum şiirin ilk beşlik satırların, kitaba konmuş olduğu da görüldü.

Önemli meseleler konuşuldu. Fikirler ortaya atıldı. Not edildi. İlgililere ulaştırılmak için harekete geçildi. Plan ve proje toplantılarının  birlikte tamamlanması yolunda kararlar alındı.

Öte yandan Bartın Ü. Rekteörü  Prof. Kaplan, panelde, "Dünya Üniversiteliler Birliğine üyeliğimiz kabul edildi" müjdesini de verdi.. Rektör, şöyle devam etti: " Üç ay önce, Dünya Üniversiteliler Birliğine müracaat etmiştik. Türkiyede 15 tane üye üniversite var. Bunlardan birkaçı ODTÜ,  Hacettepe Üniversitesi olduğunu söylersem üyeliğimizin ne kadar anlamlı olduğunu anlarsınız. Şu  3 yılık ünüversite olan Bartın Üniversitesi 1950 yılında kurulan Dünya Üniversiteliler Birliğinde yer alıyor. Bu, prestij bir reklamdır. Bizim, dünyada yerimiz var demektir. Üç yıllık emeğimizin karşılığıdır. Destek olanlara buradan teşekkür ederim." dedi.

  

  

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..