Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '19

 
Kategori
TV Programları
 

Artık 'Sen Anlatma Karadeniz'

          Çarşamba akşamları Atv'de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz, geçtiğimiz günlerde yeni sezonun ilk bölümüyle  ekranlara geldi.

          Yayınlandığı günden beri şiddet sahneleri nedeniyle çokça konuşulan ve eleştiri alan dizinin  hatırı sayılır hayran kitlesi, her şeye rağmen diziyi bir süre reytinglerde en üst sıralara taşımayı başarmıştı. Ancak bunda Ulaş Tuna Astepe ile İrem Helvacıoğlu sevenlerinin payı büyüktü.

          Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem'in kaleme aldığı senaryo ile yola çıkan, yapımcılığı Osman Sınav'a ait olan proje, hafızalarda kalan replikleri ve zaman zaman güldüren espirileriyle dramın yanında güldürmeyi de başaran bir yapım olarak ilk zamanlar kendini tekrar etmeden ilerlemeyi başardı. İki senarist  ile yollarını ayıran dizi, Erkan Birgören ile yola devam kararı aldıktan sonra da başarıyı bir dönem sürdürdü.

          Ne var ki bir süre sonra, aile içi şiddete dikkat çekmeye çalışan farkındalık yaratmak adına yol aldığını vurgulayan yapım kendini tekrar etmeye başladı. Diziyi izlemeden sadece fragman takibiyle bile bu durumu gözlemlemek mümkündü. Sezonun ilk bölümünde yeni karakterlerin dahil olmasına rağmen durum değişmedi. Aynı konu aynı replikler hiç bir ilerleme yoktu. Karakterler ve diyaloglar sürekli hastane, karakol, mahkeme üçgeninde  dönüp durunca dizinin müdavimlerinden de oldukça tepki aldı.

          Bana göre iddialı yapım görevini tamamlayıp mesajını verdikten sonra ekranlara veda etmeliydi. Çünkü konu uzadıkça uzadı. Abartı sahnelere değinmiyorum bile. İzleyici gözüyle kendini tekrar eden bir yapım zaten her daim kendi kendini bitirmiştir örnekleri çok. Kabak tadı vermeden son bulan yapımlar makbul olanıdır. Reytingler de sözlerimi haklı çıkarır nitelikte ve sezon sonu gelmeden final yapabilir düşüncesindeyim. Demem o ki üzülerek söylüyorum (Verilen emek açısından), bence artık 'Sen Anlatma Karadeniz' çünkü kabak tadı veriyorsun...

 

SİBEL YILMAZ

(Haber ve yorum şahsıma aittir. Kaynak gösterilmeden paylaşılamaz.)

           

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..