Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Artık Bu Çağda Her Yere Ulaşıldığı İçin Yerleşim Yerlerinin Birbirine Bağlanması Gerekmiyor

Artık Bu Çağda Her Yere Ulaşıldığı İçin Yerleşim Yerlerinin Birbirine Bağlanması Gerekmiyor
 

Eski zamanlarda eşek sırtında gidiliyordu, tabii ki bağlayacaksın. Uzak, Allah’ın unuttuğu yerlere ta Ankaralardan nasıl hizmet ulaştıracaksın. Kaldı ki hizmet ulaştıracaklarına bile ulaşmak zordu. Bu nedenle köyler kasabalara, kasabalar şehirlere bağlanmıştı.

Ama şimdi böyle bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum. Bilim ve teknoloji çağında istenirse dağlardaki çobanlara bile ulaşmak mümkün. Yani yerel kalmadı, her yer merkez oldu.

Yine hizmet dağıtımı şehirlerde olsun ama idari anlamda birbirine bağlanmasın, her birim/yerleşim alanı(köy, kasaba, şehir) bağımsız olsun. Ben şahsen kaymakam olsam validen emir almaktan rahatsız olurum, madem emri o veriyor gelsin o yönetsin!

Bu idari yapılanma hiç çağdaş değil… Muhtar kaymakama bakıyor, kaymakam valiye, vali Ankara’ya… Bu devirde böyle yönetim olmaz!

İnsanlar yukarıdaki ne diyecek diye serbest hareket edemez… Eminim Türkiye bu idari yapılanmanın zararını çok görmüştür, vali bey onay verecek de… Her türlü yönetim özerk olmalı, bir yere bağlarsan başarı bekleme! Bırak serbest çalışsın, yanlış ya da eksik yapıldığında kanun hesabını sorar zaten.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..