Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '22

 
Kategori
Müzik
 

Artık olgunluk dönemine girdi

2012 yılında 'Bu Ne Yaa' ile karşımıza çıktığında enerjisi birçoğumuzu heyecanlandırmıştı. 20'li yaşlarının başında olmasına rağmen 2000'ler Türkçe pop'una yakın ama 2000'ler Türkçe pop'u kadar 'klişe' olmayan, daha yeni bir enerjisi vardı Seçkin'in. Peşi sıra 'Şok Oldum', 'Aman Aman' ve 'Follow Me' gibi teenage - pop işler yapmış ardından 'Hoşuna Mı Gidiyor?' gibi mega bir hit yakalayarak yükselişini perçinlemiş, 'Adeyyo' ile rüştünü ispatlamıştı. Yaptığı iş birlikler ve solo teklileriyle Ece Seçkin markasını yürütmeyi başardı. 
 
Seçkin, son iki yılda halka kolaylık ulaşan işler yapmaya başladı. İlki olan 'Yastık'la iyi bir başlangıç olmuştu. Geçtiğimiz hafta yayınladığı sözü ve müziği Bilal Sonses'e, düzenlemesi Denizkan Boz imzası taşıyan 'Sen Hala Ordasın'la artık olgunlaşma dönemine doğru ilerlediği kaydediliyor. Hem vokal tarzı, hem alt yapısı ve sözleriyle Ece Seçkin için bir kırılma noktası olabilir. Diskografisinde kabına sığmayan şarkılarla rastgelsekte farklı yönünü görmekte bizi heyecanlandırmıyor değil. Bence biraz bu tarz ilerlemeye devam etmesinden yanayım.
 
 
Global iş birliği
 
Buray’ın İlkay Şencan ile geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Deals With The Devil” şarkısı geçtiğimiz haftanın en dikkat çeken işlerinden biri olmayı başardı. İsveçli söz yazarları Karl Folke Ingemar Ivert, Kian Sang, Hampus William Nerge ve Antoine Emanuel Catolino'nın tarafından yazılan, İlkay Şencan'ın prodüktörlüğü ve desteği ile yaptığı 'Deals With The Devil' , Buray’ın kabına sığmayan vokali ve kusursuz İngilizce aksanı birleşince keyifli bir iş çıkmış ortaya. Cem Kılıç yönetmenliğinde şarkının formuna uygun video klibiyle global iş birliğine ilk imzasını atmış oldu. Buray'ı tarz prodüksiyonlarda daha sık görmek isteriz.
 
 
Yeni Çıkanlar
 
Mert Çodur’un sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Batu Çaldıran’a ait şarkısı 'Yalan Dolan' geçen hafta çıkan iyi işlerden bir tanesi. İleride hem solo kariyeriyle hem de başka şarkıcılara vereceği şarkılarla adını bolca duyacağımıza inandığım Mert’in yeni şarkısı 'Yalan Dolan'ın vokal prodüksiyonunda Ozan Bayraşa’nın ismini görüyoruz. 
 
Mert Carim yeni şarkısı ‘Aklımda Hep Sen’ ile gönül telimizi titretip, derin bir ah çekmemize neden oluyor. Sözü ve müziği Mert Carim’in kendisine, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan şarkının prodüktörlüğünü Gökhan Türkmen, Mert Carim ve Genco Arı birlikte üstlenmiş.  Söz melodi ve düzenlemenin dramasını iliklerinize kadar hissedip triplere girmek garanti. 
 
Kardelen, ilk tekli çalışması 'Ceketin Bende Kaldı' şarkısını Mert Demir prodüktörlüğünde kaydetti. R&B vokalin ön planda olduğu şarkıda Demir ve Kardelen işbirliğindeki sözler dikkat çekiyor. 
 
 
Neler dinledim?
 
- Ece Seçkin - Sen Hala Ordasın
- Zeynep Bastık - Sor (Akustik)
- Zeynep Bastık - Deniz Tuzu (Akustik)
- Dicle Olcay - Sevdam Ağlıyor (Akustik)
- Bengü - Nazende Sevgilim (Akustik)
- emir taha - Kalp Çare Arar
- Batuhan Mutlugil - Affet
- Kardelen - Ceketin Bende Kaldı
- Damla Durakçay - Tam Zamanında
- Mert Çodur - Yalan Dolan
- Göksel - Haklıydın
- Deniz Seki - Sızı
- Burak King - Derde Çareler
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..