Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Artık Siviller de Şehit sayılacak

Artık Siviller de Şehit sayılacak
 

Bugünkü gazeteler yazıyor.

 
Terör olayları nedeniyle hayatını yitiren siviller de artık şehit sayılacakmış.
 
Geçenlerde Bingöl'de yaşanan terör olayı vicdanları çok yaralamıştı. 29 Ekim günü Bingöl'de Hatice Belgin çocuklarını korumak için canlı bombanın önüne atlayarak büyük bir faciayı önlemiş ancak patlamada can vermişti.
 
Başbakan şehit yakınlarına ve gazilere yeni imkanlar veren düzenlemeyi dün grup toplantısında açıkladı. Yeni düzenlemede terör sebebiyle hayatını kaybeden siviller de artık şehit kategorisine alınacak ve kendilerine tazminat yanında aylık da bağlanacakmış.
 
Sivil terör kurbanları Hatice Belgin (Bingöl), Mizgin Doru (Batman), Mustafa Bingöl (Kumrular Sokak) bu bağlamda şehit sayılacakmış. Terör olayları sebebiyle göreve gidiş-geliş sırasında yaralanan ya da ölen vatandaşlar da kanun kapsamına alınacakmış.
 
Şehit ailelerine tanınan istihdam hakkı da ikiye çıkarılıyormuş. Şehit ve gazi çocukları toplu taşımadan ücretsiz yararlanacakmış. Terörle mücadelede yaralanan personele ödenen özel harekat tazminatı da 24 aya çıkarılacakmış.
 
Gerçekten yerinde bir düzenleme. Kaynağını hayatın gerçeklerinden alıyor.
 
Masum insanlar terör nedeniyle hayatını kaybediyordu. Geride kalan yakınları hem bu acıyla hem de hayatla mücadele ediyorlardı. Bu geriye kalanlar için hayatlarında bir dezavantaj yaratıyordu. Devlet burada yerinde bir karar alıayor ve sosyal devlet ilkesini işletiyor. Sosyal yara bu düzenleme ile iyileştiriliyor. Tebrik ediyorum. Bu yaralı insanlara devletin şevkat elini uzatması önemli bir şeydir.
 
İnşallah her olaydan gerekli dersleri çıkarıp toplumun refahı için hep böyle yerinde düzenlemeler yapılır.
 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..