Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
Deneme
 

Artık yüreğimden gidebilirsin!

Artık yüreğimden gidebilirsin!
 

" Seversin dünyayı doludizgin ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istersen dünyadan ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı? "
 

Öyle ya sen seversin dolu dizgin ama o senin gibi sevemez, senin bakışın gibi bakamaz gözleri, yüreğindeki aşk sen gibi olamaz. Ne kadar çok istersin ne kadar çok çabalarsın ama olmuyordur işte, araya girince soğukluk, araya girince ayrılık ya da bir başkası, bir başka el, bir başka yürek. Ne kadar çabalarsan çabala olmuyorsa zorlamayacaksın işte !.

 

Nazım Hikmet ne de güzel söylemiş " Sen elmayı seviyorsun diye elma'nın seni sevmesi şart mı ?". Seversin birbirini, biri bin yaparak deli dolu seversin, onu ondan çok düşünerek seversin, onu kendinden çok düşünerek seversin. Yüreğinden taşar artık sevgi sığmaz hiçbir yere, sanki iki kişilik seversin ama o yeteri kadar sevemez, yüreğindeki sevgi bir ken bin olmuştur çoktan..

 

Onu o kadar çok seversin ki uğruna kelimeler kafiyeler ile buluşmuştur adına aşk denilen şiirler ortaya çıkmıştır, her bir şiire onu yakıştırmışsındır. Peki ya sonuç ? elma seni sevmese de sen sevmeye devam edersin ama sonradan anlarsın acı gerçeğin yüreğini yaktığı yanını. Düşünürsün düşündükçe içinden çıkılmaz bir hal alır yüreğin, neden ? dersin binbir soru işareti ile birikirsin taşmak istersin, bir an patlarsın kendini dökersin şiirlere.

 

O deli divane olduğun deli gibi sevdiğin insan artık yoktur hayatında aç gözlerini, aç yüreğini de bak hayata, o artık yoktur !.

 

"Bütün iş Tahir ile Zühre olabilmekte yani yürekte " demiş Nazım Hikmet bütün iş yüreğinde saklı ama artık o yürek de yoksa, Can Yücel ne demiş ;

 

" Olmuyorsa, olmuyordur!

Gönlün rahat mı ?

Elinden geleni yaptın mı ?

Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın ! "

 

Bir aşkı kazanması da kaybetmemeye çalışması da önemlidir, verdiğin değerde saklıdır, gönlüm rahat evet, elimden geleni yaptım, pişman mı yüreğim bazı konularda keşke az sevseydi bu yürek seni, belki o zaman değerim olurdu, olmuyor işte zorlamıyorum, artık sevgini de alıp yüreğimden gidebilirsin !

 

Hoşçakal.. 

 
Toplam blog
: 195
: 932
Kayıt tarihi
: 09.01.12
 
 

Ben kimim ne yaparım? Aklıma düşeni yazar, gördüğüm kareyi ölümsüzleştirmek isterim. Kulağıma tak..