Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

18 Kasım '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Artık yüzleşme zamanı

Şikayet etmek, inandığımız en kolay savunmadır. Egomuzu güçlendiren en sık başvurduğumuz yol. Benim dışımda her şey ve herkes sorumludur başıma gelenlerden. Ve ben hiçbirini hak etmiyorum…

Kendimizden memnun olmadığımız her şey bir mazaret nedenidir. Beklentilerimize alamadığımız yanıtlar, yerine koyamadığımız duygular, tatmin olamadığımız davranışlar…

Ve şunu fark edelim ki her şeyden daha güçlü bir egoya sahibiz.

Şunu kabul edelim ki, böyle bir egoyla asla bizi hiç kimse ve hiçbirşey mutlu edemez.  Ve kabul edin ki bu ego bizin bir parçamız.

Ve dışarıda aradığınız hiçbir yanıt içerideki “BEN”i tamamlayamaz. O halde neden hala boşa kürek çekmeye çalışıyorsunuz. İçinizde görmekten kaçındığınız, şikayet ettiğiniz, arkasına saklandığınız mazaretler. Artık yüzleşme zamanı.

En çok kızdığınız, sizi en çok sinirlendiren kişiyi canlandırırın gözünüzün önünde. Ve sizi kızdıran özelliklerini yazın bir bir kağıda. Ve şimdi lütfen dürüst olun kendinize. Sizi kızdıran hangi davranışları sizin davranışlarınızla eşleşiyor. Ve değişmesi gereken kim?

İnsanlarda gördüğünüz olumsuz özellikler, kızdığınız, öfkelendiğiniz her davranış size sadece EGO nuzu yansıtır. Haksızlığa uğradınız ya da hakarete maruz kaldınız. Öfkeyle, hiddetle sinirlenip kendinizi bir ateş topuna attığınızı hissedin.

Bu ateş topu kime zarar verir?

 Evet sadece size…

Sevgi ve ışıkla….

Oya Özer

Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..