Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '11

 
Kategori
Spor
 

Artvin - Şavşat 2011 MTBCUP

Artvin - Şavşat 2011 MTBCUP
 

Artvin-Şavşat 2011 MTBCUP


Bildiğiniz üzere bu sene ilk defa Artvin uluslararası düzeyde (Class 1 - XCO ) bir dağ bisikleti yarışına ev sahipliği yapıyor ve bu yarış için oldukça uzun bir süredir hazırlanılıyor. Başta GSGM, Artvin Valiliği, Şavşat Kaymakamlığı olmak üzere ve elbette Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun katkılarıyla doğa cenneti Şavşat'ta Class 2 (UCI takvimine göre) bir yarış düzenleniyor. Yarışa ayrıca 3M Enerji A.Ş. ve Elit A.Ş. sponsor oluyor. 

Son yıllarda yabancıların Türkiye'deki bu tarz bol puanlı yarışılara olan artan ilgisinin bu yarışta da kendisini göstemesini bekliyoruz. Hemen hemen Türkiye'de yapılan Class 1 tüm dağ bisikleti yarışlarını kaçırmayan Ukraynalı'ların, ayrıca Ruslar'ın, son zamanlarda Macar'ların, Çek'lerin daha bir çok ülkenin iddialı sporcularının bu yarışa ilgi göstermesi ve gelmesi bekleniyor. Şavşat yarışı sadece vereceği UCI puanları ve festival havasında geçecek organizasyonu ile değil aynı zamanda her kategoride vereceği zengin para ödülleri ile de göz dolduruyor. 

Class 1 yarışmalarda bile sadece elitlere verilen UCI para ödülleri ile yetinilirken Şavşat'ta ise iyi olan herkes hangi kategoride olursa olsun kazandıklları para ödülleri ile evlerine mutlu dönecekler. Yarışmada verilecek ödülleri tekrar hatırlarsak... 

Erkek/ Bayan Elit Kategorisinde: 5140 Euro
Erkek/ Bayan Yıldız Kategorisinde: 1380 Euro
Erkek/ Bayan U23 Kategorisinde: 2160 Euro
Erkek Masterlar Kategorisinde: 1080 Euro
 

Şavşat Meşeli Göl civarında gerçekleşecek yarış için şuanda hummalı bir çalışma yapılıyor, 5.2 km lik parkurun yarışa hazır hale gelmesi için hazırlıklar son hızla sürüyor. Şu sıralar yarış alanı biraz karlı, 16 Nisan'da yapılacak olan yarış için yetkililer mutemelen parkurda karların olmayacağı bir günde gerçekleşeceğini düşünse de işi şansa bırakmıyor ve şimdiden parkurun karsız olmasınını sağlayacak düzenlemeler yapıyorlar.(Cyclingtr.com'un notu: Siz yine de kışlık donanımlarınızı yanınızda bulundurun, soğuk bir bölgeye gidiyorsunuz) 

Bir çok kulüp ve sporcu kendi ulaşım imkanlarıyla Artvin Şavşat'a gideklerini bildirdiler, bunla beraber organizasyonca ulaşımın sağlancağı ve konaklamaların karşılanacağı bu örnek yarışa yetkililer İstanbul'dan ve Ankara'dan birer otobüs kaldırıyorlar. 

İstanbul'dan gelecek olan dağ bisikleti yarışçıları için ayrılan otobüsün kontenjanı dolmuş, Ankara' daki otobüste ise hala daha yer var. İstanbul' dan ya da diğer illerden kontenjan dışı kalmış yarışçılar Ankara otobüsü için müracatta bulunabilirler. Eğer İstanbul'dan katılım sayısı fazla olur ise yine İstanbul'dan bir araç daha kaldırılması söz konusu olacak. 

Manavgat Martonu'n iptal edilmesiyle birlikte sezonun ilk açılış yarışı olacak olan Uluslararası Artvin Şavşat Dağ Bisikleti Yarışı'nın önemi bir kat daha artmış durumda, sporcular ve kulüpler bu yarış sonunda sezona nasıl hazırlandıklarını görebileceklerdir. 

Kayıtları halen devam eden bu büyük organizasyona katılabilirsiniz . Devam eden kayıtlara ulaşmak için tıklayın. 

İstanbul ve Ankara araçları için listeleri için lütfen sirnacaziz@gmail.com adresinde iletişime geçiniz. 

Daha fazla bilgi için yarışın resmi sitesini tıklayınız. http://mtb2011.savsat.gov.tr/default_tr.asp 

Son yıllarda yerel yönetimlerin spora ve sporcuya verdiği desteğin artması ile beraber ülkemizde her zaman görmeyi arzu ettiğimiz türden uluslararası yarışmaların sayısında artış kaydedilmeye başlandı. Bu türden organizasyonlar, sadece spor ve sporcunun gelişimine katkıda bulunmakla kalmayıp hem ülkemizin hem de yarışmanın gerçekleştiği beldelerimizin tanıtımına katkıda bulunarak çok önemli bir misyonu gerçekleştirmekte. Böylesine önemli ve güzel organizasyonların tanıtımını yapma görevi üstlenmiş olmak ise cyclingtr için ayrı bir gurur kaynağı. 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..