Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Arzuhan Yalçındağ: Yakın geleceğin ve Modern Yaşam hedeflerinin siyasi lider adayı…

Arzuhan Yalçındağ: Yakın geleceğin ve Modern Yaşam hedeflerinin siyasi lider adayı…
 

Modern kadın lider profili çizen "Arzuhan Yalçındağ"


Son günlerde duruşu, sorunlara yaklaşımı, esnekliği, disiplini ile göz kamaştıran bir kadın portresi ortaya çıkmaya başladı. Güzelliği, kendine özgü beden dili ve topluluk karşısında yaydığı enerji Arzuhan Yalçındağ’ı geleceğin “modern başbakanı” veya “modern yaşam idolü” profili olarak öne çıkarıyor.

Eğitimi, tecrübeleri ve yönetim yaklaşımları ile bir liderden beklenen birçok özelliği bir havuzda tutuyor ve kullanmaktan sakınmıyor.

Günümüzün en temel problemi olan “kişiliksiz” ve “kimliksiz” duruş sergileyen sol, demokrat ve sosyal demokratlardan sıkılmış olan önemli sayıda kitle Kemal Derviş’ten sonra içini yeniden ısıtan, kıpır kıpır ettiren bir lider adayına kavuşuyor görünüyor.

Duruşunda, ilk kadın başbakanın çizdiği samimiyetsiz görüntü olmayan –belki de Tansu Çiller’in zaaflarını iyi incelemiş- Arzuhan Yalçındağ, ülkemizde modern yaşamı kesintiye uğratan takiyyeci kadronun hızını kesebilecek toplumsal rüzgarı arkasına alabilir.

Dünyada en son düşünebileceğim şey bir kadın lider olmasına rağmen bu geçiş döneminde modern yaşamda oluşan kesintiyi gidermenin başka alternatif lideri görünmemektedir.

Hatiplerden, takiyyecilerden ve popülistlerden oluşan ve avamlığı bir yaşama biçimi yapmakta ustalaşmış, ekonomik potansiyeli yüksek bu ekip karşısında TÜSİAD’ı, modern kuruluşlar’ı ve gerçekten inançlı halkı arkasına almış kararlı ve uyumlu bir kadın liderin bir ışığa dönüşmesi kaçınılmaz.

Toplumun sold ideoloji kökeninden gelen önemli bir kesiminin kafasında TÜSİAD ve iş kadını profilleri sorun teşkil ediyor görünebilir. Modern cumhuriyet bu denli tehlikedeyken sınıfsal hesaplarından bir süreliğine feragat etmiş, durulmuş bir sol bu topraklarda geleceğin iktidar adayına dönüşebilir.

Beden dilinde gördüğüm inandırıcılık, halkın tümünü kavrayabilecek bir disiplin ve devamlılık, süreçlere hakim olmanın getireceği profesyonellikle Arzuhan Yalçındağ bana, yakın geleceğin önemli bir portresi ve siyasi lideri olmaya aday görünüyor.

Sorun, ekonomik krizle birlikte modern yapılı şirketlerin üzerine çökmüş bulunan bugünkü hükümetle çatışmaya gücünün ne ölçüde yeteceği. Cem Uzan’a karşı yapılanları düşündüğümüzde toplumun yapılanları haklı bulmasına neden olacak davranışların Arzuhan Yalçındağ’da olmaması önemli bir artı gibi görünüyor.

Cem Uzan’ın toplum ve iş dünyası tarafından yalnız bırakılmasının haklı sebepleri gerçekten vardı oysa Arzuhan Yalçındağ başarılı geçmişi ve şirketleri ile kuru gürültüye pabuç bırakabilecekmiş gibi görünmüyor.

Şeriat yönetimi heveslisi bu iktidardan demokrasi ile ve sandıkta kurtulmanın şansını yaratabilecek liderlere hep ihtiyaç olacaktır.

Modern yaşamı her zaman hedeflemiş bütün inanç, etnik ve farklı düşüncelerin bir arada yaşamasını savunan birisi olarak yeni bir lider profili görmekten dolayı çok mutlu ve umutlu olduğumu belirtmek isterim.

Güzel ve başarılı iş kadını ve iyi bir anne profili çizen Arzuhan Yalçındağ’ın siyasi yaşamda bir motif olmasını, Koç ve Sabancı topluluklarının düştüğü hataya yani siyasetten uzak durma hatasına düşmemesini ve kalıcı olmasını diliyorum…


Bu ülkede modern yaşamı hedefleyen, yaşamayı isteyen herkesin doğru dürüst bir lider görme hakkı vardır.

Ekrem Pehlivan

KamCa "Modern Yaşam Alanları"

www.kamca.org

Arzuhan Yalçındağ kimdir-Arzuhan Yalçındağ hayatı,biyografisi


Arzuhan Doğan Yalçındağ, profesyonel iş hayatına 1990 yılında Milpa bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurarak başladı ve 1992 yılına kadar bu şirkette yöneticilik yaptı. 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank'ın kuruluş çalışmalarına katıldı ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulunda yer aldı.

1995-1996 yılları arasında, Milliyet Dergi Grubunun yönetiminde görev alan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlendi ve 1996 yılında Kanal D'de çalışmaya başladı. Halen Doğan TV ve Radyolarda CEO ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdüren Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlattı ve proje Amerikalı Time Warner Grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN TÜRK adıyla yayın hayatına başladı.
Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı'nın kurucularından olup, Yönetim Kurulu Üyeliği görevine halen devam ediyor.

Aynı zamanda, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği görevlerini de sürdüren Yalçındağ, Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin Kurucu Başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürütüyor.

Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD'ın başkanı. TÜSİAD'ın tarihindeki ilk kadın başkan olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, 'Başkanlık görevinin bana verilmesini büyük bir onur olarak değerlendiriyorum' dedi.

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..