Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Blog
 

Asabi blog yazarları

Asabi blog yazarları
 

img519.imageshack.us/img519/9609/asabiyimev3.png


Kulakların çınlasın Solohan. Solohan'ı yeniler tanımazlar ama eskiler çok iyi tanırlar. Bildiğim kadarıyla blog yazarlığı sırasında ilk kitap çıkaran bir arkadaşımızdır. Esas adı Kemal Kara olan Solohan'ın satışta bulanan "Çılgın günler Türkiye" adlı mizah kitabı eleştirmenlerden de olumlu notlar almıştır. Milliyet Blogdaki en son yazısını 10.05.2008 tarihinde yazan blog yazarımız büyük bir ihtimalle mesleğine profesyonel olarak devam etmektedir.

Solohan'dan söz etmemin nedeni onun blog yazarları tiplemeleri hakkında 10 blog halinde sayfasında yayınladığı 43 değişik türdür. Ve bu yazıyı yazmama esas sebep olan kişi de son zamanlarda aramızda dolaşan asabi bir blog yazarıdır.

Solohan asabi blog yazarını şöyle tarif etmiş:

Bu tür, okuduğu blogları didik didik ederek, blog yazarını haşlayacak bir nokta arar. Veee genelde yorumlar, "Okuduklarıma inanamadım" ya da "Hayretler içindeyim" gibi cümlelerle başlar. Bunlar fırça öncesi hazırlık cümleleridir.

Milliyet blogun namus bekçiliğine soyunan bir blog yazarına "Sayın yazarım" ile "Melekler yüreğinizden öpsün" blog yazarlarımız gayet hoşgörüyle cevap verirken ben ne yazık ki aynı hoşgörüyle cevap veremedim. Hele "Sayın yazarım" ın yazdığı acı bir habere yaptığı yorumunda "Acı haber yazıyorsun ama profilindeki resmin gülüyor." adlı yorumuna dakikalarca güldüm. "Sayın yazarım" da "Yazdığım 789 adet bloga ayrı fotoğraf koyacağım diye bir kural yok" diye gayet nazik cevap vermiş.

Bir topluluğa giren güler yüzlü biri nasıl pozitif elektrik saçarsa, aynı topluluğa giren asabi biri de negatif elektik saçarak o toplumu olumsuz etkiler. Blogda da durum aynıdır. Solohan'ın tarifindeki bir blog yazarı blogunuza yorum yaparsa aynı duyguları yaşarsınız.

Blog yazarlarının tiplemelerine girmişken başka bir tür blog yazarlarını da eleştirmeden geçemeyeceğim. Bakın Solohan bu tipler için ne demiş:

Her haltı sayar blog yazarı:

Bu tür, ömrünü muhtemelen bilgisayar başında geçiren bir türdür. İşi gücü, kendi sayfasındaki istatistikleri saymak ve bunları tabakhaneye gübre yetiştirir gibi yazarak, blogda yayınlamaktır. "Şu kadar blogum oldu. Şu Kadar mesaj aldım. Bana şu kadar kişi bravo dedi. Beni tıklayanların şu kadarı erkek, şu kadarı bayan, şu kadarı uzaylı, iki tane de şempanze var. İnanmıyorsanız resimlerini yollayayım." gibi bloglar yazar. Kendisini görenlerin ya da tanıyanların derhal Devlet İstatistik Enstitüsüne ihbarda bulunmaları gerekmektedir.

Solohan'ın diğer tiplemelerini öğrenmek için onun ana sayfasının linkini veriyorum.

http://blog.milliyet.com.tr/solohan

Kulakların çınlasın Solohan.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..