Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '18

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Aşabilmek Engeli

Bilinen şu ki, toplumun engelliye bakışında sorun var. Yıkılmamak için acıya duvar gibi durup, direnmeyi öğrenmekteyiz ister istemez. Tek hatam-ız zor kabullenip geç başlamamız mücadeleye. Mesele engel de değil yoksa.

Birçok engelli arkadaşım eminim ki bana hak verecektir; defalarca sil baştan başlamadık mı hayata. Her geçen günde, umudumuzu azaltmadan kalkmadık mı yıkıldığımız yerden?

Ne engelleri aştık, daha nice engelleri aşıyoruz da. Daha fazlasını da aşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Belki de yorgun savaşçılarız bizler. Her defasında aynı başarıyı gösteremediğimiz de olmuyor değil. Ne kendinden ne de hayattan vazgeçeceksin.  Bir engelli kendisiyle barışık olmak durumundadır evvela. Önemli olan pes etmemekte ve öne çıkan her engele sorun değil diyebilmekte.

Kendimize güvenip başaracağımıza inandığımız ve umudumuzu tüketmediğimiz sürece, engelimizle yaşamamız kolaylaşmakta ve azimle savaşabilmekteyiz.  Hem kendimizle hem de hayatla…

Aile desteği oldukça önemlidir engelliye. Bir engelli de tüm ailesini yakından etkilemektedir. Engellinin sorunu, zamanla hepimizin sorunu haline geliyor ne yazık ki. Bu yüzden de onlara karşı daha duyarlı olmalıyız.

Toplumun engelliye ihtiyacı var esasında. Yaşama sevincini en iyi gösteren bizleriz. Azmimiz, mücadele gücümüz örnek alınır bizlerin. Hiç kimsenin göremediği ince detayları bizler yakalarız. Hayatın tadını da en iyi çıkaran bizlerin arasındandır. Bu hayatta, benim bir engelli olarak, bulunmam gerekiyormuş diyorum şahsen. Bakın mesela; bu köşede yazıp, topluma vermem gereken mesajlar varmış.

Kendinize iyi bakın.

 
Toplam blog
: 109
: 78
Kayıt tarihi
: 19.04.18
 
 

1980 Adana doğumluyum. 13 yaşında friedreich ataksisi hastası olduğum ortaya çıktı. İlköğrenimi A..