Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '11

 
Kategori
İnançlar
 

Aşağıdaki emirlerin hepsini yerine getirdik. haydi şimdi kızgın kumlardan serin sulara[!]

Aşağıdaki emirlerin hepsini yerine getirdik. haydi şimdi kızgın kumlardan serin sulara[!]
 

Tatilde Allah'ı, Kur'an’ı unutuyorsan, İslam’ı unutuyorsan, orada seni aniden ölüm yakalarsa?..


“Fitne kalmayıncaya ve dinin hepsi Allah'ın oluncaya kadar onlarla mücadele edin.” ... FİTNE KALKTI VE DİN ALLAH'IN OLDU MU?

"Dini dosdoğru ayakta tutun.” ... DİNİ AYAKTA TUTTUK MU?
...
“Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın.” ... BİRLİK OLDUK MU?

“Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun.” ... HERKESİ HAYRA ÇAĞIRDIK MI?

“Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, parçalanıp ayrılan ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın.” ... ANLAŞMAZLIKLAR BİTTİ Mİ?

“Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz.” ... KARDEŞLERİMİZLE ARAMIZI DÜZELTTİK Mİ?

“... Eğer mü'min iseniz Allah'tan korkup-sakının, aranızı düzeltin ve Allah'a ve Resulü'ne itaat edin.” ... ARAMIZI DÜZELTTİK Mİ?

“Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider.” ... ÇEKİŞMELERE SON VERDİK Mİ?

“Mü'minlerden iki topluluk çarpışacak olursa, aralarını bulup-düzeltin.” ... DÜŞMAN OLAN MÜMİNLERİN ARASINI DÜZELTTİK Mİ?

“Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur.” ... DOST VE BİRLİK OLDUK MU?

“Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır.”... BİRLİK OLUP KARŞI KOYDUK MU?

“Şüphesiz Allah, Kendi yolunda (Allah yolunda), sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak mücadele edenleri sever.” ... KENETLENİP SAF BAĞLAYARAK KÜFRE KARŞI MÜCADELE ETTİK Mİ?

"Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiçbir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir."... EVET ALLAH BİZİM DE İŞLEMEKTE OLDUKLARIMIZI HABER VERECEK İNŞAALLAH!
Eğer Allah rızasını esas almıyorsan, gittiğin tatilde Kur'an’ı unutuyorsan, İslam’ı unutuyorsan, orada seni aniden ölüm yakalarsa, bunu Allah'a nasıl açıklayacaksın? Yarabbim, ben tatildeydim mi diyeceksin? Kur'an'da Allah’tan, Kur'an’dan, İslam’dan uzak bir hayatı tatil olarak görmek var mıdır?

“Bir yere gidilmemeli” denilemez; seyahat edilir. Ancak yine Allah rızası için yapılır o ve orada da bütün gücü ile insan, İslam’ı ve Kur'an’ı yaymak için gayret eder. İbadet hiçbir yerde durmaz.

Mümin mücadele ettikçe dinlenir. Kur'an’a hizmet ettikçe dinlenir. Allah’a hizmet ettikçe dinlenir. Onu yapmadığında yorulur.

"Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et. Ve yalnızca Rabbine rağbet et. (İnşirah Suresi, 7, 8 ) 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..