Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

01 Temmuz '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşağılık maymular

Aşağılık maymular
 

alıntıdır


İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Kuran’da üç yerde maymundan söz edildiğiniz yazıyor. Ve yine Kuran’ın “AŞAĞILIK MAYMUNLAR OLUN” dediğini anlatıyor.

Maymun Arapça bir sözcük olup KENELENMEK, bir yere kene gibi yapışmak anlamını çağrıştırıyor. Yani paraya, mala, mülke, her türlü servete “KENE GİBİ YAPIŞMAK” manasına geliyor.

Mala mülke kene gibi yapışmanın da maymunlukla ilgili çok ilginç bir bağlantısı olduğu anlatılıyor. Nasıl mı?

Asya’da maymun yakalamak için Hindistan cevizi kullanılırmış. Hindistan cevizi iple bir ağaca bağlanır, içi oyularak altında maymunun eli girecek kadar bir delik açılırmış. Daha sonra içerisine maymunun çok sevdiği bir yiyecek konurmuş. Yiyeceğin kokusunu alan maymun onu almak için Hindistan cevizinin yarığından eli sokar ve yiyeceği avucuna alır, elini de yumruk yapıp dışarı çıkarmak istermiş. Ancak bu yarığın büyüklüğü maymunun elini, yumruk yaptığında dışarı çıkarmasına engel olacak genişlikteymiş. Maymun ne yaparsa yapsın yiyecek avucundayken elini çıkaramazmış. Avcılar geldiğinde de çılgına döner ama yiyeceği bırakıp bir türlü kaçmayı düşünmezmiş.

Maymun aslında avcıdan kurtulabilir. Yapması gereken tek şey tuttuğu yiyeceği bırakmaktır. Ancak aç gözlülüğü, mala düşkünlüğü yani “AŞAĞILIK MAYMUNLUĞU” kurtulma duygusundan önde gelmektedir.

Şimdi bazı insanlara neden aşağılık maymunlar dendiğini anlamışsınızdır.

Bu tür insanlar mala, mülke, paraya, servete “MAYMUNUN AÇGÖZLÜLÜĞÜ” ve “DOMUZUN ŞEHVETİ” ile saldırırlar. Yedikçe semirirler, semirdikçe yerler.  Bu uğurda yapamayacakları ahlaksızlık yoktur.

Örneğin zimmetlerine para geçirebilirler, bulundukları mevki, makam itibariyle rüşvet alabilirler, devlet malına musallat olabilirler, adaletli dağılmasına engel olabilirler. Paylaşmayı sevmezler. Tüm yaptıkları bu yolsuzlukları ve hırsızlıkları büyük bir şark kurnazlığı ile kitabına uydurmayı başarırlar.

Böyleleri şunu çok iyi bilsinler ki; tüm zamanlar boyunca ve gök kubbe var oldukça Allah’ın laneti onlar için şu evrende daima yankılanıp duracaktır: “AŞAĞILIK MAYMUNLAR OLUN!”

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..