Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Asamoah Gyan İlk Golünü Fenerbahçe'ye Attı...

Kayserispor yıllar sonra Sumudica ile müthiş bir çıkış yakaladı. Rumen teknik adam sempatik,mücadeleci  ve çok iyi bir taktisyen

Kanabıyık, Boldrin,Mendes,Lopes,Badji hatta buna Stojikovic ve Varela yı dahil edersek defansta az hata yapan ; orta saha da rol paylaşımında etkili pas yapabilen adamları olan Deniz Türüç ve Umut bulut ile gol yollarında savaşan ve en önemlisi Mendez ve Lopes ile kanatlarda da bir hayli etkili olabilen bir takım görüyoruz.

Fenerbahçe de ise Valbuena'nın orta saha da onu ofans anlamında destekleyecek oyuncuların bazen oyundan düşebildiğini, Jannsen'in gol yollarında yalnız kaldığını ve Fenerbahçe defansının ortasahası düştüğünde  oluşan baskı neticesinde  hata yapmaya müsait bir yapısı olduğunu herkes öğrendi.

Hal böyle olunca Fenerbahçe 'nin Galatasaray galibiyetine rağmen enteresan bir maç olucaktı. Öyle de oldu.

Fenerbahçe de yine orta saha da Valbuena 'nın insiyatif alan girişimlerinden sonra Neustadaner'in hatası sonucunda Umut Bulut köşeden çok rahat golünü attı. Umut bu sene gerçekten formda..Hatta Fransa ligine gittiği zamanlardan bile daha formda..

Ancak Fenerbahçe nasıl üzerinde hiç bir baskı yokken hata yapabiliyor ? Fenerbahçe defansı neden hala ideal düzenine kavuşamadı ? Oyunculardan biri bir gün var bir gün yok... Cevaplanası sorular...

Gol sonrasında ise Fenerbahçe 'nin iyi pas yaptığına tanık olduk. Gol anında Ozan Tufan'a gelene kadar özellikle İsla ve Dirar 'ın katkılarıyla topun dolaştığı adam sayısı bir hayli fazla. Aslında futbolda kapalı defansları açmak yada boşluk bulmak denen şeyi yaptı Fenerbahçe... Forvetinden  verim alamadığı maçlarda bile 3 gol atabilen bir takım nasıl bu kadar savunmada hata yapar ?

Fenerbahçe golden sonra toparlandığında karşısına Lung çıktı.

Jannsen ile tam gole ulaşıcak hamleleri yapacakken Roman ilk goldeki hatasını yine zamanlamasıyla karşıladı. Fenerbahçe'nin kolektif oyuna geçtiği anlarda takım içindeki işbirliği de doruk noktaya ulaştı.

Skor 3-1'e ulaştığında  Kayserispor etkili gelmeye başladı. Kalabalık ve etkili geldiklerinde Fenerbahçe defansının yine Neto'nun kendi kalesine golünde olduğu gibi  markajda sorunlar yaşadığını gördük.

Gönderileceği söylenen ama buna rağmen idmanlarda çok formda gözken Gyan'ın golü ise neredeyse piyangodan çıktı. Ganalı bile golü ilk başta bu kadar kolay atabildiğine inanamadı.

Günün sözü Fenerbahçe toparlanmalı...Ve Defansını toparlayamazsan Forveti hiç toparlayamazsın...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..