Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Asansör faciası ile ilgili gerçekler

Asansör faciası ile ilgili gerçekler
 

ŞANTİYE ASANSÖRÜ


Geçtiğimiz günlerde ailemle otururken kardeşimden gelen telefonla öğrendim acı haberi, bir asansör firmasına elektrik mühendisi olarak şantiyelerde çalıştığım için heyecanla beni aramıştı. Benim çalıştığım şantiye değildi ama çok üzüldük tabiki.

Çok konuşuldu kaza üzerine nedenleri ve sorumlular hakkında ama aslında çok önemli bir detay atlandı. Düşen bir ASANSÖR değildi aslında, daha doğrusu evlerimizde kullandığımız asansör değildi, bu şantiyelerin dış cephelerinde de görebildiğimiz alimak ( meşhur markası) tipi yük asansörüydü aslında.

Yapılma şekli, çalışma tarzı, emniyet sistemleri tamamen farklı olan bu mekanizma toplumumuzda asansör olarak algılandı ve herkesin içinde bir fobi oluştu. Hatta bununla ilgili artık asansöre binmeden 10 kat çıkan insanların haberleri yapıldı.

Şantiyelerde çalışanlar bilir, bu alimak tarzı asansörler kullanıcı (vatman) insiyatifindedir. Her türlü emniyet sigortası iptal edilerek çalıştırılabilir. Tabiki bunların denetimleri daha sıkı olmalı, kişilerin keyfi hareketlerine müsade edilmemeli. Ancak trafik kazalarında Avrupa lideri olan ülkemizin iş kazalarında da bu liderliği bırakmaması çok normal değil mi?

Kazasız günler dileğiyle...

 
Toplam blog
: 11
: 1056
Kayıt tarihi
: 12.10.08
 
 

17 kasım 1985 doğumluyum. Liseyi İstanbul (erkek) Lisesi ' nde okudum. Şu an halen İstanbul Tekni..