Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '09

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Asansör

    Asansör
     

    Bu araç engelliler için yapılmış bir asansördür. Medüvenleri inme çıkmada zorluk çekmesinler diye ya


    İlgisi olmayan hiç kimse, bu aracın ne olduğunu, ne işe yaradığını bilemez. İşte size, yıllar öncesinde, tren altgeçiti tadilat yapılırken, engellilerde düşünülerek bir bütçe ayrılmış olmalı ki; o geçide iniş ve çıkış asansörü koyumuşlar. Ne yazık ki: Bu asansörler monte edildiğinden bu yana, bir kez olsun çalışmadı. Deneme yaptılar mı bilmem? Çok enterasan, çalıştığına dair, semt sakinlerimiz de şahit olmamıştır.

    Resimde de gördüğünüz gibi son derece modern ve güzel. Raylarda asılı hareket edecek olan bu asansör. Kendini bilmezlerin vurup kırmaları ile perişan durumda. Kırık dökük öylece duruyor. Yetkililer kendi çaplarında bir önlem alarak, aracı alıp götürmesinler diye asansörü zinirle bağlamışlar.

    Semtin adını, Belediyenin adını vermeyeceğim. Eminim ki buna benzer birçok semtte, İstanbul genelinde hatta Türkiye genelinde böyle olduğunu biliyorum.

    Bu durum için, bir saptama yapmak istiyorum: Devlet, milletden topladığı vergilerle iyi veya kötü birşeyler yapmaya çalışıyor. Ama birileri çıkıyor. Devlete mi, düzene mi, anasına-babasına olan kızgınlığı mı? O sahipsiz, ama halka ait; araç, bina.. parkdaki ağaç, çiçek bile sinirlerini bozuyor.
    onlara kızarak, çiğneyerek herşeyi tahrip ediyor.

    İşte bu patlamalar. Yaptığı bu tahribat, öfkesini yatıştırıyor olmalı. Bu insanlar psikolojik testten geçirilse, toplumdaki yüzdesi bulunur herhalde. Çünkü etrafınıza bakın, insanlarımız harıl, harıl yok edecek tahrip edecek..birilerine çatmak, kavga çıkartmak için sudan bahaneler arayanları göreceksiniz.

    Bu kadar karmaşa içinde, ENGELLİ kardeşlerimizde paylarına düşenin biraz fazlasını alıyorlar. Onlara göre otobüs durağı, kaldırım, altgeçit asansörü, tuvalet v.s. gbi yerler, ya yok. Ya da tahrip edilmiş tamir edilmeyi, ilgiyi bekliyor.

    Yoksa.. Toplum olarak... Bunalımda mıyız...?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 214
    Kayıt tarihi
    : 20.10.08
     
     

    1955' de doğdum. İktisat Fakültesi mezunuyum. Emekli Bankacıyım. Evli ve bir çocuk babasıyım. İstanb..