Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Asayiş raporu

Asayiş raporu
 

Osmanbey'den metroyu kaçıran iki Amerikalı'nın yaşattığı heyecan sadece 10 dakika sürdü. Son durağa gelince doğal olarak yakalanan iki Amerikalı "yakalanacağımızı elbette biliyorduk ama hattın bu kadar kısa olabileceği aklımıza gelmemişti. Amacımız metroyu kaçırdığımız bir kaç saat boyunca dünya medyasında yer almaktı" şeklinde konuştular.

İkilinin gerçek amacı resmi makamlarca açıklanmazken, söylentilere göre Motorola şirketinin dış yatırımılar eski sorumluları olan teröristlerin (James Sawyer, Jack Shaperd) 10 yıl önce Cem Uzan'ın telsim firmasıyla yaptıkları anlaşmadan sonra yedikleri kazık nedeniyle şirketi bir milyar dolar zarara soktukları ve bu yüzden işten kovuldukları öğrenildi.

Jack Sawyer'ın adliyeye götürülürken "Türk halkı akıllı olsun, mazot 1 ytl olacak sözüne inanmak cahilliktir, biz ettik siz etmeyin" diye bağırdığı iddia edildi...

***

İstanbul'daki evine yapılan baskında 27 adet Van Damme posteri bulunan 27 yaşındaki danışman Hakan S. Demirelli göz altına alındı. "Evet, bütün havalı görüntümün altında aslında gerçek bir Van Damme hayranı yatıyor. Artık bunu kimseden saklamak istemiyorum, pişman değilim" dediği öğrenildi.

Hakan S. Demirelli'nin Van Damme'in "Kan Sporu" filmindeki hareketleri denerken (iki sandaye arasında bacak açma) defalarca sakatlandığı ve geçen sene "Sınav" filmi için Türkiye'ye gelen Van Damme' a hava alanında koşarak sarılmak isterken yakalandığı ve göz altına alındığı da öğrenildi.

***

Bugün saat sekiz sularında metroda bir linç girişimi olduğu haberi elimize geldi. Resmi kaynaklarca açıklanmayan habere göre 28 yaşındaki Can Akan'ın metroyu yakalamak için koşan ama kapılar son anda kapandığı için kapının dışından içeri hüzünle bakan adamlara "nah" çekmek gibi bir hobisi olduğu ve metro uzaklaşırken de el sallamak suretiyle bu insanları alaya almayı bir alışkanlık haline getirdiği bildirildi.

Can Akan basına yaptığı açıklamada "kapılar kapanınca ben de herzamanki hareketlerimi yaptım fakat metro sürücüsünün insafa gelip kapıları tekrar açabileceği aklıma hiç gelmemişti. Bundan sonra eylemlerime vapurda devam edeceğim çünkü orada kapılar asla açılmıyor" dedi. Can Akan'ın iki baş parmağındaki kırıklar dikkati çekti.

Can Akan'ın 1999'da babası araba kullanırken, İstanbul'dan Çanakkale'ye giderken karşı şeritten gelen her sürücüye nah çektiği ve bundan tarifsiz bir zevk aldığı ve bunun kendisinde bir alışkanlık yaptığı iddia edildi.

***

İstanbul'a korku salan adam kaçıran çete çökertildi. yaklaşık iki aydır oratadan kimseye haber vermeden kaybolan vatandaşlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çete lideri Kaan Oğuz'un yaptığı açıklama dinleyenleri şaşkına çevirdi.

"Ben ve ekibim bir süredir İstanbul sokaklarında belli kurallara uymayan bazı insanları tespit edip bu kişileri toplayıp eğitimden geçiriyoruz. Metro merdiveninden çıkarken sol taraftaki tırmanma şeridini tıkayan, bankamatik sırasına aradan girip işlemini önce yapmak isteyen, bakkaldaki para kuyruğuna aldırmayıp parayı uzatıp oradan uzamaya çalışan, dolu olduğunu görmesine rağmen minibüse binip "yer var mı? " diyen, yayaların üzerine doğru araba süren, yine minibüste omzunuza vurup para uzattıran ve de üstüne teşekkür etmeyen, metro da sarı çizgiyi geçen ve içeridekiler çıkmadan kapıdan geçmeye çalışan insanlar hedef gurubumuzu oluşturuyor. Bu kişilerin sağ ceplerine sarımsak sol ceplerine soğan koyarak bir ay boyunca yürüyüş eğitiminden geçiriyoruz. Sonra videolarla uygulamalı olarak herkes sıraya girerse işlerimiz çok daha çabuk ve kolay olur" zihniyetini aşlıyoruz"

Her ne kadar kanuna aykırı ciddi bir suç işlenmiş olsalar da, kamuoyunun Oğuz ve çetesine verdiği destek hayret edici boyutlara ulaştı.

Oğuz'un açıklamasın da yer alan bazı kısımlar da şöyle ;

"Şimdiye kadar kampa aldığımız bir kişinin bile burnu kanamadı, aksine baştaki öfkeli tutumlarından vaz geçtikten sonra kalıcı dostluklar da kurduk. Hatta bazıları eğitimlerini tamamladıktan sonra şehre dönmeyip eğitmen olarak aramız katıldılar. 6 ay daha yakalanmasaydık İstanbul çok daha güzel olacaktı"

Polis şu anda örgütün evraklarını inceliyor. Gelecek eylem planlarında bir internet sitesinin sorumsuz blog yazarlarının tespit edildiği, günde 7-8 ve hatta 10 blog yazmak suretiyle sadece kendilerini en tepede görmek için sıfır içerikli, ilkokul çocuğundan hallice yazılar yazan bazı blog yazarlarını takibe aldığı bildirildi.

Ajans dip notu, yakalanmasalar daha mı iyiydi ne?

K.

ikincisi de var bunun http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49747

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..