Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Aşçıları ile ünlü bir kasaba: Mengen

Aşçıları ile ünlü bir kasaba: Mengen
 

bolu mengen


İnsanlar okul ya da iş ile geçen uzun bir yılın ardından şehrin kirli havasından, gürültüsünden uzaklaşabileceği bir yer ister. İşte, Bolu ilinin Mengen ilçesi, tam da böyle bir yerdir. Sahip olduğu ormanlık alanları ve yaylaları ile sessiz – sakin bir gün geçirebileceğiniz eşsiz yerlerden birisidir.

Ayrıca kasaba, ülke çapında hatta uluslararası arenada oldukça ünlü aşçıları ile oldukça ünlüdür. Bu durumun nedeni tam olarak bilinmese de, yüzyıllardır bu kasabada aşçılık mesleği babadan oğla usta – çırak ilişkisi dahilinde aktarılmış, günümüzde ise daha modern teknikler ve okulunu okuyan kişiler sayesinde iyice ilerletilmiş, dolayısıyla da aşçılık konusunda Bolu Mengen bir marka konumuna gelmiştir.

Ayrıca kasabada her yıl “Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali” düzenlenerek, Ağustos ayının ilk haftasında ülkenin ve dünyanın dört bir yanından Mengenli ve diğer kentlerden gelen aşçılar burada toplanarak hünerlerini göstermektedirler.

Kasaba sadece bu özelliği ile değil, yazının başında da belirtildiği üzere sahip olduğu doğal güzellikler ve bunların yanı sıra kültür varlıkları ile de oldukça ünlüdür. Tarihi oldukça eskiye dayanan kasabada çok sayıda tarihi anıtlar bulunmaktadır.

Bu mesire alanları ile kültürel varlıkların bulunduğu kent merkezini bilgisayarınızdan izlemek için mengen canlı yayın linkine tıklayabilir, kasabanın en güzel ve en şirin kentlerinden birisi olan Pazarköy canlı yayın mobese linki ile de bu köyden canlı görüntüleri, oralara gitmeden önce izleyebilirsiniz.

Mengeni özlediyseniz canlı olarak izleyebilirsiniz; http://www.bolumengen.com/bolu-mengen-canli-yayin.html 

 
Toplam blog
: 14
: 1611
Kayıt tarihi
: 14.04.12
 
 

2005 yılından beri blog yazarlığı yapmaktayım. Gelişen internet teknolojilerine ayak uydurmak git..