Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Asgari Ücretle Çalışıyorsan İşsiz Kalma Korkun Olmasın, Bedava Hamalı Nereden Bulacaklar

Asgari Ücretle Çalışıyorsan İşsiz Kalma Korkun Olmasın, Bedava Hamalı Nereden Bulacaklar
 

İnanmak zor ama asgari ücretle çalışanların da işe girme sorunu varmış… Bence sayılarının çok olmasından. Yani yüksek maaşlı birini çıkarıp yerine asgari ücretli alamaz ki. Zira yüksek maaşlının da ona göre işi var. Mühendisin işini asgari ücretliye yaptıracak hali yok. Asgari ücretliye asgari ücretlinin yapabileceği işi yaptırır. Demek ki ülkede asgari ücretlinin yapacağı bu kadar iş var.

Artı ülkede bir işi mesleği olmayan da çok fazla insan var. Ve zaten bir işi mesleği olmayan kişiler asgari ücretle çalışıyor. O zaman bu gurupta ihtiyaçtan fazla işçi oluyor.

Değilse üç kuruş paraya bedava hamal, durum buyken bir de niye işe girme sorunu olsun ki…

Hatta bence işi mesleği olmayan, okumamış, asgari ücrete razı kimseler daha kolay iş bulur.

Bu, bugünkü şartlarla ilgili bir durum, yoksa normalde asgari ücretli işsiz kalmaz. Üstelik bunlar “Ne iş olsa yaparım abi” cidir.

Her şeye rağmen asgari ücret de olsa çok fazla çalışmak isteyen olunca işveren seçme şansına sahip olur da asgari ücretle yaptıracağı iş ve ödediği maaş ne ki bir de tahsili var mı, uzman mı falan diye bakacak. Ama burası Türkiye ve iş bulma şartları oldukça zor; “Boğaziçi’ni bitirdim ama iş bulamadım bu nedenle asgari ücretle çalışmak istiyorum” durumları olabilir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..