Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Asgari ücretli zor başarmaya devam edecek

Asgari ücretli zor başarmaya devam edecek
 

Asgari ücret konusunda anlaşmaya varıldı.!! Hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri sona erdi. Ne yazık ki istenilen gerçekleşmedi. Asgari ücretli çalışan iş bulabilirse ek işte çalışmaya devam edecek ? Traji komik olayların yaşandığı ülkemizde işçiye verilen zam da traji komik.

Anlaşmaya göre, işçi ücretlerine yılın birinci altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 5, 5 zam yapılacak, düşük ücretler 60 TL artırılacak. Bu sonuç resmen çalışan ile dalga geçmektir. Alınan bu para ile ev kirası, ev masrafı, okul parası, telefon, elektrik gibi faturaların ödemesi yapılacaktır. Giyim kuşamı hiç saymıyorum. Bu ücretle bunu yapabilen işçi zaten zoru başarmıştır. Sayın yöneticiler, işçileri temsil eden sendikalar acaba siz bu ücretle ailenizi geçindirebilir misiniz? Buna bir yanıt verin.

Bu ülkede işçiye verilen zam bu derece düşük olursa, bu hayat şartlarında insanlar ne yapar acaba? Aldıkları maaşın tamamı aynı gün elinden gidiyorsa, kalan 29 günde ne yiyip, içecekler.

Yollarda okula gitmek varken, arkadaşları ile oyun oynamak varken, yaşının gerektirdiklerini yapmak varken ne yazık - pek çok çocuk ki, bunların pek çoğunun ailesi asgari ücretle çalışan insanlar- mendil satarak, su satarak ailesine geçim parası toplamaya çalışıyorlar. Ne hazin bir tablodur bu. Bu tabloyu görüp, akşam yatağına rahat ve huzur içinde nasıl girebiliyor, bu sayın, değerli yöneticiler merak ediyorum. Ülkede kriz yok değil mi? Evet cebi dolu olana kriz yok. Kriz sokakalrada mendil, su satmaya çalışana, mecbur bırakılana var. Öyle bir ülke haline geldik ki, zengini zengin olmaya, fakiri fakirlik içinde yüzmeye devam ediyor. Boğulacak olanları siz düşünün artık. Ve Türk İş Genel Başkanı Şunu söylüyor: "istediğimizi alamadık ama anlaştık" Evet her zaman olduğu gibi sendika hükümetle anlaştı. Olan gene asgari ücretliye oldu.

TİN

Asgari ücretlilerden Türk-İş'e sitem

Asgari Ücretliler Derneği, Türk-İş'in, kamu kesiminde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle eylem başlattığını hatırlatarak, Türk-İş'in asgari ücret pazarlığında aynı hassasiyeti göstermediğini ifade etti. Asgari Ücretliler Derneği Genel Başkanı Kazım Çorap, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türk-İş Aralık 2008 de ilk kez masadan kalkarak göstermelik bir tepki vermiş, zaten hükümette bu tepkiyi ciddiye almamıştır. Türk-İş'ten istediğimiz, ya bizi kendi öz üyeleriniz gibi temsil edin ya da bizi kendi halimize bırakın" dedi.

Türk-İş ücretliyi kerhen temsil ediyor

Çorap, Asgari ücretliler açlık sınırının çok altında yaşamaya her zaman mecbur bırakıldığını kaydederek, "Temennim odur ki bizi açlık sınırının çok altındaki bu maaşla yaşamaya mahkum edenler, bir gün kendileri de o maaşla yaşamaya mahkum olsunlar. Temsilcimiz Türk-İş oldukça, asgari ücretliler açlık sınırının çok altında yaşamaya her zaman mecburdur. Türk-İş asgari ücretliyi kerhen temsil ediyor" diye konuştu.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/5428-kara-tahta-asgari-ucretli-zoru-basarmaya-devam-edecek.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..