Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

29 Haziran '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Aşık mı oldun sen?

Aşık mı oldun sen?
 

Sen aşık mı oldun? Ne güzel değil mi kıvranıp da söyleyememek, ne güzeldir gözünü geceye kapatırken aklında olması ve ne güzeldir rüyalarından sonra güne ilk açtığında gözlerini, gözlerinin önüne gelivermesi yüreğini çarptıranın gülümsemesi.

Sevmek susmaktır hiç susulmaması gereken yerlerde, özlemektir bir akşam esintisinde, duyduğun her kokuda onu hatırlayarak, ayaklarının altından kaysa bile zamanın zemini, beklemektir sabırla sana geleceği anı gözyaşlarının içinde. Şeffaf yüreğin, dilinde suskun bir isyan, yüreğinde söz dinlemeyen sevdan ve de sen.

Batan güneşin denizin üstünde çizdiği rotada, rotasız ve mecnun düşersin yollara, yolların sonunu görmeden. Bilirsin başkalarının sana hissettiklerini ama görmek istemez gözlerin, yüreğini attıranın gözleri haricinde hiç kimseyi.

Griler bile kızıllıklar içinde yüzer gibi geliyor mu yüreğinin gözlerine? Bütün melodiler ve şiirler sizi anlatıyor sanıyorsun değil mi? Bütün türkü sözleri gözlerinde yaş mı bırakıyor? Ya kaybedersem diyerek. Sen aşık olmuşsun bitanem. Dök diline, dök ki acısı süzülsün birazcık yüreğinin sıcağında, yakmasın güzelliklerin ateşi, güzel olacakları endişelerle. Endişelerinden kurtul lütfen asıl önemli olan aşkı hissetmen. Ne demişti şair unuttun mu? Tamam unut. Kendi sözleri dökülsün aşkının sazından sözünden. İzin ver dökülsün kelimelerin kendi bestesiyle dilinden dışarı.

Evet, bütün bu anlattıkların, hissettiklerin, sen aşık olmuşsun. İşin harap söylemedi deme, ele verir her yaptığın hareket, her konuştuğun kelime. Dilin sussa gözlerin hiç susmaz, bakışlarındaki canlılıkla. Nasıl güzel bakar etrafa aşık bir çift göz. Dünyayı unutur ama hep iyi şeyler gelsin istersin herkeslerin başına. Etraftaki herkes fazlalık gelir, bir o bir de senden ibarettir dünya sanki. İçin acır göremediğin, sesini duyamadığın anlarda. Sen aşık olmuşsun, canım ya yazık sana.

Mesafesi yoktur masalların

Aynı aşk gibi

Havaya dereceye göre değişmiyorsa

Kilometrelere aldırmıyorsa ruhun

Çok uzakta olsa da

Duyabiliyorsan teninin kokusunu,

Uyuyabiliyorsan koynunun sıcağında,

Gözünü kapatırken aklındaysa

Açtığında da bakıyorsa gözleri gülerek

Gözlerini gösterene doluyorsa gözlerin

Bağırmak istiyorsan var olduğunu dünyaya

Dünyayı karşına almaya varsa cesaretin

Zaten vardır VAR olan

Tek bir şey kalıyor sana

Aşkı tatmış yüreğinle

Yumruğunu vurmak masaya

Lal değilse dilin söyleyebilirsin

GEL diye.

Diline rağmen konuşamıyorsan

Saklıyor, korkuyorsan

Zaten yoktur var zannettiğin

Tek bir şey kalıyor sana

Hoşçakala bakan gözlerinle

Yürümek hiç ler ülkesine

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..