Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Sinema
 

Aşık olduğunuzda takıntılı oluyorsanız

Aşık olduğunuzda takıntılı oluyorsanız
 

“Benim Aşk Pastam”, sadece Jude Law için , aşka getirdiği farklı bakış açısı ve yorumlama tarzı için, mükemmel çekilmiş film kareleri için izlenmeye değer . Norah Jones filmde, hem şarkıcı , hem de oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Yabancı filmlerden kaptığım ve aklımda kalan birkaç cümle olur mutlaka, o birkaç cümle de o filmi özetlemeye yeter ve izlemeye değer kılar adeta.

Richard Gere ve Susan Sarandon’un başrolleri paylaştığı “Shall We Dance?-Benimle dans eder misin?” filminde şöyle bir cümle vardı:

“Evlilik aslında, insanın hayatına tanıklık edecek biriyle beraber olmasıdır”. Bu sözü onaylamamak, aynı zamanda ilk kez duyulmuş ve söylenmiş bir cümle olmasını fark etmemek mümkün değildir.

Benim Aşk Pastam’ın hit cümlesi de, aşk acısı çeken genç kadına onu teselli etme görevi düşen Jude Law’ın söylediği; “Bazen olanlar için bulunacak bir neden yoktur ve unutmak en iyi yoldur” .

Genç kadın, sevgilisinin onu başka biriyle gidip, terk etmesi üzerine deliye dönüyor, ancak bunun ilacını kendini aşırı çalışmaya vermek ve başka insanların dert ve acılarına kulak vermek olarak keşfediyor. Aynı acıyı, terkedilme ve reddedilme duygusunu yaşayan başka insanların da olduğunu görmek ona kendi acısını unutturuyor.

Film, daha vizyona girmeden basında çıkan, yukarıda gördüğünüz ünlü fotoğraf karesiyle bitiyor ve aşk devam eder ,hiçbir zaman bitmez sadece oyuncular değişir mesajını veriyor.

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..