Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Aşık oldum haplarına!

Aşık oldum haplarına!
 

Yorum Yok!!!


Tilkilerim güneşi görünce sevinçle koşuşmaya başladı. Grilikten kurtulduk diye gezerlerken birini tuttum hayırdır dedim o da “Güneş çıktı grilik gitti ama sen güncellikten çok uzaksın, biraz takip etsen de biz de nasiplensek” dedi. Gösteririm size griyi derken Zeus diye gürlemişim, korktular, sustum ve yeniden güneş açtı.  

Gündemde, YSK’nın yasakladığı ve seçilemeyecek olan vekil adayları, BDP’nin buna istinaden yaptığı eylemler, bıçaklanan vicdanımızın en somut örneği Bedri Baykam, Arda’nın forma yorumu, KPSS’den sonra YGS’nin de şaibeli ve sehven ve hile ile kopyalı olması, Real Madrid’in 18 sene sonra Kral Kupasını alıp üzerine kutlarken ve halkı selamlarken canım kupayı otobüsün altına düşürmesi, hep gri giden havalar, 12 Haziran’a doğru daha da hararetlenecek miting atışmaları ve tuhaf söylemler, Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de Cemile’ye tecavüz gibi daha sayamayacağım bir sürü ve durmadan değişen konu var. Ey Tilkilerim benim ne suçum var bu durumda!? 

Stres, hayat koşulları, yaşanmışlıklar, ekonomi, kalp ağrıları ve bilimum hormonlu gıdalar, saçma sapan gündem ve söylemler, görüntü ve bilgi kirliliği derken insan birçok sorunla yüz yüze geliyor. Kimisini teğet geçen bu hayat etkileri kimisini içine alıp ruhunu hatta bedenini hasta etmesine neden oluyor. Bu noktada da psikiyatrlar ve psikologlar kontrolü ele alıyor ve renkli minik haplar hayata giriveriyor.  

Anti depresan dediğimiz bu hap grubu doktor kontrolünde alındığında iyileştiriyor ancak. Peki “Kaynıma da iyi geldi” diyip eşten dosttan kontrolsüz aldıklarımız ne olacak? Kısaca bu duruma “Eyvah” denebilir.  

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kontrolsüz alınan anti depresanların “mani” denen bir hastalığa yol açtığını söylemiş. Milliyet’teki habere göre, anti depresanların kontrolsüzlüğü işin içinden çıkılmaz sonuçlara sebep olabiliyor. Tarhan, “Depresyon hastalarında ilaçların çizginin üzerinde kullanılması halinde manik bir durum ortaya çıkıyor. Manide duygu yoğunluğu yaşandığından kişi kendisine ilgi gösterene aşık oluyor. Bu toplumsal bir sıkıntıdır.” diyerek konunun önemine vurgu yapıyor. İlaçların kişisel olması gerektiğini söyleyen Tarhan Türkiye’de 35 milyondan fazla Anti Depresan Kullanıcısı olduğunu ve geçen yıllara oranla %21’lik bir artışın yaşandığını sözlerine eklemiş.  

Durum vahim gibi görünüyor. Hem git gide karamsar çekilmez ve karanlık bir topluma dönüşüyoruz hem de kontrolsüz ilaç kullanıyoruz. Ki anti depresanların “yan etkileri” arasında “intihara meyil etmek, sebepsiz bir cesaret, kaynağı belirsiz bir enerji ve ‘yapabilirlik’ duygusu” gibi durumlar var. Amaç hastayı zaten karanlıktan kurtarıp ruhunu onarmak. Bu durumda yapabilirlik duygusu ve cesaret zararsızmış gibi duruyor. Ama bunun kontrolsüz oluşu insanı tahmin edemeyeceği şeylere itebilir. Ve bu haberdeki gibi aşk gibi bir duygu da olabilir. Bu yüzden “Kaynıma da iyi geldi” denilip tavsiye edilen ilaçlardan uzak durmak hatta onu tavsiye edeni de defterden silmek gerekiyor sanırım. Sağlık şakaya gelmez beyler, bayanlar!  

Sonra mı?  

Sevin, kendinizi anlayın, hayat size güzel olsun…  

Saygılar efendim…  

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/kontrolsuz-antidepresan-kullanimi-asik-ediyor-/gundem/gundemdetay/21.04.2011/1380446/default.htm 

 
Toplam blog
: 58
: 883
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Tuti mucize-i guyem ne desem laf değil, çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil! Ne acayip... ..