Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşık olmak için ne yapmak gerekir?

Aşık olmak için ne yapmak gerekir?
 

Aşk duygusu insanın içinde müthiş bir özgürlük duygusu yaratır. Bütün kinlerinden, nefretlerinden, acılarından, sıkıntılarından, özlemlerinden, endişelerinden, şüphelerinden ve olumsuz bütün düşüncelerinden kurtulan insan, özgür insan demektir. Bu duygular insana tıpkı birer asalak gibi yapışırlar ve insanın çok fazla olan gücünü yiyip bitirmeye başlarlar. İşte insanın gücü azaldıkça da istediği şeyleri hayatına geçirmesi zor olur.

Aşk başlı başına insanı evrimleştiren bir duygudur. Aşk Tanrıyla insanın arasında, insanı Tanrıya jet gibi götüren bir duygudur. İki insan birbirine aşık olduğu zaman müthis ve büyük bir korunma kalkanı ortaya çıkar. Bu korunma kalkanı ile negatifliklere karşı korunursunuz. Çünkü aşık okduğun insandan öylesine güzel bir enerji alırsın ki; o enerji ile bütün insanları seversin, bütün canlılara yardım edersin. Seni kimse kolay kolay üzemez. Çünkü harika bir enerji seni beklemektedir.

İşte bütün insanlar bunu isterler ama korkarlar. Neden korkarlar? Hem isterler hem korkarlar. Çünkü insanlar negatifliklerinden kurtulamamışlardır. Maddiyata önem verirler. Aşık olacağı kişinin ne kadar okuyup okumadığına, tahsil derecesine, kültür derecesine önem verirler. Bu kişinin boyuna posuna, şekline şemaline önem verirler. O kişi acaba sen mi diyor, farklı bir konuda sesi kaba olarak çıkıyor mu? Buna önem verirler. Şekildeki her şeye önem verirler. Şekile önem veren insan, şekildeki aşklarla yetinmek zorundadır. Ama içselliğe önem veren bir insan gerçek aşkı bulur ve yakalar. Gerçek aşkta korku yoktur. Aşkın zıddı korkudur ve korku asla aşkta bulunmaz. Aşık olan insan hiçbirşeyden korkmaz. O bir rüzgar gibidir. Çok sert dağlara da çarpabilir ama incilmez. Uçurumdan aşağıya uçar korkmaz. Hasta olan insanlara sarılır bulaşmaz. Denizin diplerine dalar ürkmez. Yani hiçbirşey onun için farketmez.

Peki böyle bir şey olmak doğru mu? Böyle olmak isteyenler için boyle olmak doğru. Çünkü gerçekten aşık olmayı başardığınız andan itibaren negatifliklerinizden kurtulmuşsunuzdur ve Tanrıyı gerçekten içinizde hissetmeye başlarsınız. Şimdi burada Tanrı kelimesi birçoklarına rahatsızlık verebilir. İçinizdeki büyük gücü hissettiğiniz zaman, size yardım eden bir güç olduğunu hissettiğiniz zaman size kimse karşı koyamaz. Kimsenin size karşı koyamayacağını bildiğiniz zaman karşınızda hiçbir engel kalmaz. Çünkü zaten o enerjiniz bile insanların sizden uzaklaşmasına yol açar. No olursa olsun hiçbir engel karşısında yılmazsınız ve mutlak başaracağınızı bilirsiniz ve gerçekten de başarırsınız.

İşte aşık olmak isteyenler için müthiş bir korunma kalkanı ve istediğiniz hedefe ulşaşmakta korunaklı bir yol. Bunu başarabilek için, aslında çok kolay bir şekilde yola çıkılabilir. Sadece negatifliklerden kurtulacaksınız. Hepsi bu ve aşkı gerçekten istediğinizden emin olacaksınız. Bir gün bir insanla karşılaşırsınız ve ona aşık olduğunuzu düşünürsünüz. Ama o sizin istediğiniz gibi birisi çıkmaz. Size bağırır çağırır, sizi üzer. Çünkü siz içsel aşkta değilsinizdir. İlk önce kendiniz aşık olmak istiyorsunuz. Kendinizi evrimleştirmek zorundasınız. O yüzden birçok insan bu dünyada aşkı bulamıyor. Herkes aşkı arıyor ama kimse aşkı bulamıyor. Çünkü evrimleşen insan sayısı az. Aşık olduğunuz zaman aslında sizin için herkes bir. Aşık olduğunuzda aslında dünyaya aşık oluyorsunuz.

Bu duyguyu yakalayabilmek için bu yazıyı okur okumaz anında elinize bir defter almanız gerekiyor. Deftern baş tarafından ve son tarafından ortaya doğru gelmeniz gerekiyor. Bu nasıl olacak? Baş tarafına o gün yapmış olduğunuz iyilikleri yazın. Diğer tarafına da kötülükleri ve ortaya doğru yaklaşın. Ertesi gün ikinci gün yani pazartesi deftere yazmaya başladıysanız salı günü, pazartesi günü yapmış olduğunuz her kötülüğe karşılık iki tane iyilik yapın. Bu süreci bu şekilde devam ettirin. Bir müddet sonra içinize iyilik yapmaktan fenalık gelecek ve kötü düşünmemeye başlayacaksınız. Eğer böyle tutarlı bir şekilde davranırsanız, kendinizi çok daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. İnsanlara yardım ederseniz, size de yardım gelecek. İnsanlara yardım etmezseniz size niye yardım gelsin ki? Eğer aç bir insan orada aç bir şekilde yaşıyorsa ama siz gidip yüksek yerlerde yemeklerinizi yiyip insanları düşünmüyorsanız sizin için gelen para niye bölünsün ki?

Yani siz ne yaparsanız aynı karşılığı bulacaksınız. İşte nasıl bir hayat istiyorsanız öyle yapın. İnsanlarla konuşun, onların dertlerini paylaşın, bütün insanların kurtarıcısı biri olmaya çalışın. Bütün bunları bu yazıyı okur okumaz yapmaya başlayın. Defterinize de yazın. Bunları yapmaya başladıkça karşınıza çıkan insanların hep yardım isteyen insanlar olduğunu farkedeceksiniz. Onlara yardım etmeye çalışın. Herkes bütün insanlara yardım etse ve bunu düzgün bir şekilde yapsa bir müddet sonra dünya düzeni kurtulur. Yani yalnız kendi kapınızın önünü süpürmeyin. Yandaki komşununkini de süpürün. Diğer komşulara gücünüz yetmiyorsa onlarınkini de öbür taraf süpürür. Ama siz kaç tane kapının önünü süpürürseniz, o kadar kardır. Sonra yan komşunuz farkedecek ki, birisi beni sürekli süpürüyor. Kapının önü temiz ama içim pis, evimin içi kirli sonra sizden nasıl temizlediğinize dair tüyolar alacak.

İşte bunları yapmaya başladıkça, toparlanmaya başladıkça aşk sizin kapınızda hazır ama tabi gerçekten istiyorsanız. Peki aşkı istemeyen insan evrimleşemeyecek mi? Tabi evrimleşecek. Bu aşkla evrimleşmek isteyenler için böyle. Gerçekten sevgiyle değil, dolu dolu yaşamak isteyenler için, coşmak isteyenler için bir öneri. Ben hayatı hızlı motorsiklete binmiş gibi yaşamak istiyorum diyenler için bir öneri yada rüzgar gibi her yere uçarım, giderim, hiçbirşeyden korkmam diyenlerin yolu. En azından gerçek aşkı bulmasam bile bulmak için çok uğraştım diyenlerin yolu. Yani cesurların, cesareti büyük insanların yolu. Egolarınızdan kurtulduğunuz zaman zaten çok şeyi başarmış olacaksınız.

Aşkla ilgili bu yazıları sevdinizse uygulayın, devamını isterseniz tekrar yeni aşk yazılarında görüşmek üzere aşkın içinde kalın. Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Alahattin Öztekin

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..