Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Öykü
 

Aşık olmak istiyorum (2)

Aşık olmak istiyorum (2)
 

Özlem babasının kendisine verdiği küçük evde yaşamaya başladı. Eskiden de ne zaman evde bir sorun yaşasa küçük eve gelir kafasını dinlerdi. Bu küçük ev her zaman sorunlardan geçici olarak kurtulmak isteyen kardeşlerin de sığınağı olmuştu.

Şimdi herşeye rağmen bu evde yaşamaktan mutluydu. Kabus dolu evliliğinden dayaktan ve işkenceden kurtulmuştu. Artık baba ocağında yaşamasa da anne babasıyla aynı bahçe içinde yaşıyor olmak onların gölgesini üstünde hissetmek bile yetiyordu.

Kardeşler babaları yasakladığı için gizlice gelip Özlem’i küçük evde görebiliyorlardı. Korkudan kimse bir diğerine Özlem’in yanına gittiğini söylemiyor bazen evden habersiz kaçıp gelen kardeşler burada karşılaştıklarında hayatlarının en güzel anlarını yaşıyorlardı. Gülüyor eğleniyor rahatça konuşabiliyor ve istedikleri gibi davranabiliyorlardı.

Ağabeyleri Özlem’e sürekli para veriyor hiçbir ihtiyacı kalmaması için ellerinden geleni yapıyorlardı. İki abisi de babası eşlerini onaylamadığı için babalarının hışmına uğramışlardı. Kendi yaşadıklarını Özlem’in de yaşamaması için ona kol kanat geriyorlar yapılan hataları en aza indirmeye telafi etmeye çalışıyorlardı.

Hemen boşanma davası açtılar. Özlem’in kocası boşanmak istemiyordu. Dava her defasında erteleniyor ortam geriliyordu. Uzayan boşanma davasında zamanla artık gizli gizli de olsa Özlem annesini kardeşlerini babasının evde olmadığı saatlerde gidip görebiliyordu. Kardeşlerini küçük evde görse de annesi babasının korkusundan küçük eve gelemiyordu.

Özlem babasının evine her gittiğinde annesi evde kızını yedirip doyuruyor giderken de küçük eve götürmesi için kaplara yemek koyuyordu. Mutfak dolabında hiçbir eksiği kalmayıncaya kadar herşeyi temin ediyordu. Kapıdan çıkarken cebine para koymayı da hiç ihmal etmiyordu.

Tam herşey yoluna giriyor derken kocası ortaya çıkıyor Özlem’i evine geri götürmek istiyordu. Özlem yaşadığı o kabusa geri dönmek istemiyor kocası zor kullanıyordu. Bir keresinde ona zor kullanarak geri götürmeyi başardı. Eve gittiğinde dayaktan tanınmayacak hale getirecek kadar dövüp işkence etti ki bir daha evden kaçmasın diye.

Özlem o zaman kesin anladı ki ne bu evlilikten ne de bu kocadan ona hayır vardı. İlk fırsatta bir yolunu bulup ağabeylerine sığındı. Ağabeyleri Özlem’i bu halde görünce dehşete düştüler ve eniştelerine büyük bir kin beslemeye başladılar.

Ne yapıp edip bu evlilik kesinlikle bitmeliydi. Özlem daha fazla acı çekmemeliydi. Bütün olanlara rağmen kocası halâ gelip Özlem’i geri götürmeye çalışıyor her defasında büyük kavgalar çıkıyordu. Özlem artık savunmasız değildi, ağabeyleri Özlem’e sahip çıktılar. Özlem’i kocasının yanına göndermemekte kararlıydılar.

Bu tatsızlık uzun bir süre böylece devam etti. Özlem, ağabeylerinin tuttuğu avukatlar sayesinde nihayet hayatını karartan kocasından ve ona acıdan başka birşey vermeyen o eve geri dönmekten kurtuldu.

Boşandıktan sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi hissetti. Artık özgürdü, özgürlüğünü doya doya yaşıyor kimseye hesap vermiyordu. Babasıyla karşılaşmasa da babası sürekli Özlem’e verilmek üzere eve para bırakıyordu. Babası kendi verdiği paraların dışında annesinin ve ağabeylerinin de Özlem’e para verdiklerinden habersizdi.
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..