Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '08

 
Kategori
Öykü
 

Aşık olmak istiyorum (4)

Aşık olmak istiyorum (4)
 

Özlem, “ben aşık oldum” dedikten sonra ağabeyleri hemen devreye girip, “kimdir, neyin nesi, niyeti nedir, işi nedir” diye peşpeşe sorular sormaya başladılar.

Adamın niyetinin ciddi olduğunu evlenmek istediğini öğrendiklerinde annelerinin fikrini almak istediler. Annesi buruk bir sevinç yaşıyordu. Kötü biten bir evliliğin ardından biricik kızı yeniden aşık olduğunu evlenmek istediğini söylüyordu.

Evlenirse bir yuvası başında kocası olacak çoluk çocuğa karışacaktı. Kızının hayatı düzene girebilirdi. Yinede kızından duymak istedi ve, “kızım onun da sana olan sevgisinden emin misin? Tam hayatını düzene sokmuşken yeniden üzülmeni istemiyorum” dedi.

Özlem “anne onun da beni çok sevdiğinden eminim” dediğinde ağabeyleri, “babama da söyleyelim o zaman, en azından haberi olsun” dediler. Annesi, “siz söylersiniz, sizi dinler” diyerek konuyu ağabeylerine bıraktı.

Annesi ve ağabeyleri eve döndüklerinde büyük abisi babasına durumu anlattı. Babası,” sakın gelip benden istemeye kalkmasınlar, kızı isteyecekse gelsin senden istesinler. Sana vekalet veriyorum” diyerek onayladı.

Ağabeyi bu söz üzerine küçük eve geri gelerek Özlem’e durumu bildirdi. Özlem bunun sorun olmayacağını, sevdiği adamın gelip abisinden onu isteyebileceğini söyleyince abisi gün ve saat vererek olayın bir an önce dallanıp budaklanmadan hallolmasını istedi.

“Hadi şimdi toparlan bize gidelim. Sen de durumu bildirirsin, gelip seni ister ve bu iş biter” diyerek Özlem’i başka semtte olan evlerine götürdü. Özlem’le yengesi arasında her zaman bir mesafe vardı. Babası yengesini yaşam biçimi olarak onaylamamıştı, doğal olarak bu soğukluk çocuklara kadar yansımıştı. Yengesi aslında mükemmel bir kadındı. Evinde iyi bir eş iyi bir anneydi. Eve geldiklerinde kapıyı yengesi açtı. Karşısında kocasını ve Özlem’i görünce bütün samimiyetiyle içeri davet etti.

Akşamı abisi yengesi ve çocuklarla geçiren Özlem ertesi gün sevdiği adamla buluşup, kendisini ağabeysinden isteyebileceğini söyledi. Adam hiç itiraz etmeden kabul ederek, “gün va saati verirsin gelip seni isterim. Biliyorsun ailem yurtdışında, zaten böyle konularla da çok ilgili değiller” diyerek yalnız geleceğini söyledi. Gün ve saatler kararlaştırılarak Özlem’i abisinin evine bıraktı. Böylece adresi de öğrenmiş oldu. .

Sevdiği adam kararlaştıran gün ve saatte ellerinde çiçeklerle geldi. Özlem’i abisi ve yengesinden istedi. Onlar da kabul ederek Özlem’i sevdiği adama verdiler. Her iki taraf için de garip bir isteme biçimiydi. Bir tarafta kızın babası dururken abisinden kız isteniyordu. Diğer taraftan, erkek kız istemeye gelirken yanında bir büyüğü olmaksızın elinde çiçeklerle tek başına gelip abisinden sevdiği kadını istiyordu.

İsteme faslı bütün bu ilginçliğe rağmen sonu tatlıya bağlandı. Özlem’in ağabeyi kısa süre içinde nişan ve düğünün birarada yapılmasını istedi. Adam da aynı şekilde düşünüyordu, uzatmanın alemi yoktu.

“Ben hemen işlemlere başlıyorum o halde” dedi ve Özlem’in ailesi de onayladı. Özlem sevgilisine, “beni eve bırakır mısın dedi” ve abisiyle vedalaşarak evden ayrıldılar.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..