Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '21

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Aşık Olunası Yer: Kabak Koyu

Yeniden merhaba!

Sizlere bomba bir yazıyla geldim

Bugünkü yazımla sizleri Likyalıların kullandıkları Antalya’dan Fethiye’ye uzanan 540 km’lik Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu’ndan bahsedeceğim.

Haydi başlayalım!

Rüya gibi bir yer…

Kızılçam ormanları içerisindeki muhteşem konumu, büyüleyici bir manzaraya karşı duruşu ile tam bir cennet.

Kabak Koyu, Babadağ’ın eteklerinde yer alıyor

Özellikle genç seyahat severlerin tercih ettiği bir doğa harikası.

Fethiye merkeze 33 km uzaklıkta

Faralya köyünün Akdeniz’le buluştuğu bakir bir koyda yer alan Kabak, kamp tutkunlarının bölgede en çok ziyaret ettiği yerlerden biri.

Önceden sadece kampçıların gittiği yerlerdendi ama şuan öyle mi?

Birbirinden muazzam otelleri, havuzlu ve jakuzili bungalovları ile mükemmel tatil önerileri arasında yer alıyor

Kabak Koyu, üç tarafı dağlarla çevrili, kanyon biçimindeki derin bir vadi ve bu vadinin denize açılan çakıllı kumsalından oluşuyor.

 

Nasıl gidilir?

 

Öncelikle Kabak Koyu’na gelebilmek için arabanızın olması şart değil.Eğer otobüsle gelirseniz Fethiye otogarda inip direk Faralya-Kabak dolmuşlarına binebilirsiniz. Şayet kendi aracınızla veya otostopla geçmek isterseniz ilk durağınız Ölüdeniz olmalı. Dolmuşu tercih ediyorsanız Kabak mahallesinde inip, küçük dolmuşlarla buradan da koya inebiliyorsunuz. Biz de tepeden koya kadar dolmuşla inmeyi tercih ettik. 50 TL gibi bir ücrete sizi koya götürüyor. Yalnız dolmuş ücreti 50 TL. Yani kaç kişi olursa dolmuşta 50 TL’yi bölüşüyorsunuz. Yürüyerek de veyahut arabanızla da aşağı inebilirsiniz fakat aracınız 4×4 değilse hiç tavsiye etmiyorum. Çünkü yol fazlasıyla engebeli ve tehlikeli.

 

Nerede kalınır?

 

Tabiî ki buraya geldğinizde ilk tercihiniz çadır gibi görünüyor.

Bundan birkaç sene öncesine kadar öyleydi

Ama bu salaş koya öyle güzel oteller yapıldı ki gözlerinize inanamayacaksınız

Tercihiniz kamptan yana ise hiç sıkıntı çekmeyeceksiniz çünkü Kabak’ta sahilden tepeye kadar her yer kamp alanı dolu.

İster bu kamp alanlarında bungalovlarda kalabiliyor, ister bahçesine çadır atabiliyorsunuz. Bu tesislerde de genelde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor. Öğle yemeğini siz kendiniz hallediyorsunuz.

Tercihiniz daha konfordan yana ise Kabak mahallesindeki eşsiz manzarası bulunan bungalov tarzı otellerden birinden yer ayırtabilirsiniz

 

Kabak koyunda ne yapılır?

 

Kabak koyunda pek tabii bir adet sahil var. Bir kısmı taş, bir kısmı kum. Tabii Kabak’ın ruhuna uygun olacak şekilde burada sahilde tesis, şezlong veya şemsiye yok. Kendi şemsiyenizi kendiniz getirmeniz gerekiyor.

Ama denizin rengi öyle güzel öyle berrak ki çektiğiniz tüm çileye sonuna kadar değiyor. Bu arada koy, Likya yolu güzergahında yer aldığı için çok güzel yürüyüş rotaları var, mutlaka denemelisiniz

 

Aladere şelalesi

 

Ayrıca burada bir de Aladere Şelaleleri yer alıyor. Yolu biraz meşakatli ve uzun. Yaklaşık 60 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Şelalenin döküldüğü yerde etrafı kayalarla çevrili üç adet doğal havuz oluşmuş. Kabak Koyu’ndan güzel bir yürüyüşle buraya gelip gölete girebiliyorsunuz. Hem de su buz gibi!

 

Kelebekler vadisi

 

Kabak’a kadar gelmişken tabiki herkesin adını duyduğu Kelebekler Vadisine uğramadan gitmeyin

Adını 80’den fazla kelebek türünden alan Kelebekler Vadisi, çevresindeki dağlar nedeniyle çevreden izole konumda. Vadiye giden birçok kişi uçuşan binlerce kelebekle karşılaşacağını düşünüp yanılıyor. Kelebekler, sezonda vadinin derin noktasındaki nehir ve şelaleler civarında görülebiliyor. Burası suyu biraz daha soğuk olsa bile denize girmek için en ideal yerlerden biri.

Kabaktan günübirlik kalkan teknelerle mutlaka Kelebekler Vadisi’ni görmelisiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kabak’ta dolaşırken sürekli tekne numaraları göreceksiniz. Fiyat almak ya da saatlerini öğrenmek için doğrudan o numaraları arayabilirsiniz.

Bu arada size bonus: Kabak, özellikle akşamları serin olduğu için ceket, hırka, yelek gibi sıcak tutacak giyecekler almanızda fayda var. Bunun yanında akşam bolca yürüyeceğiniz için bir fener de işinize çok yarayacak.

Telefon çoğu yerde çekmiyor, buna karşı da hazırlıklı olun.

O zaman benden bu kadar.

Ne duruyorsunuz yaz bitmeden rotayı hemen Kabak’a çevirin ve bu eşsiz doğanın denizle uyumuna şahit olun…

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 57
: 189
Kayıt tarihi
: 15.11.17
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler - Anadolu Üniversitesi İşletme  Köşe Yazarı/Blogge..